MT Metsä

Marraskuu on pahinta peurakolariaikaa – ilmoita onnettomuudesta hätänumeroon

Törmäykset hirvieläimen kanssa liikenteessä on ilmoitettava hätänumeroon. Tietoja hyödynnetään liikenneturvallisuuden parantamiseksi.
Liikenteessä tapahtuu eniten eläinonnettomuuksia tunti ennen auringonnousua ja tunti auringonlaskun jälkeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Marraskuu on pahinta peurakolariaikaa, muistuttaa Suomen riistakeskus. Marraskuussa valkohäntäpeurojen kiima-aika saa eläimet liikkeelle ja samalla aamu- ja iltahämärät osuvat vilkkaimman työmatkaliikenteen aikaan. Eniten eläinonnettomuuksia tapahtuukin tunti ennen auringonnousua ja tunti auringonlaskun jälkeen.

Jos autoilija ajaa yhteen hirvieläimen kanssa, hänen tulee ilmoittaa tapaturmasta yleiseen hätänumeroon 112. Soitto käynnistää tapahtumaketjun, jonka päätteeksi riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu käy joko noutamassa kuolleen eläimen tai käynnistää loukkaantuneen eläimen jäljestyksen.

Suurriistavirka-apu on vuoden alusta lähtien tallentanut hoitamansa tapahtumat Oma riista -palveluun. Yhtenä tärkeänä tallennettavana tietona on onnettomuuden tapahtumapaikka. Tietoa hyödynnetään liikenneturvallisuuden parantamiseen, esimerkiksi navigaattoreiden kautta tuleviksi hirvieläinvaroituksiksi.

Tietojen keruussa on ollut vuoden aikana mukana 14 000 henkilöä, jotka ovat tehneet talkootöitä 26 000 tuntia. Kirjauksia eri tapahtumista on tullut yli 6 500 kappaletta.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.