MT Metsä

Kotimaan talvimatkailukausi on käynnistynyt epävarmoissa tunnelmissa – Matkailijan on syytä varautua rajoituksiin sekä esittämään koronapassi

Maskit, käsidesit ja turvavälit ovat edelleen vastuullisen matkailun arkea.
Koronatalven terveysturvallisinta liikuntaa on maastohiihto – ei tosin välttämättä yksin erämaassa niin kuin tässä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vielä marraskuun lopulla esimerkiksi Kemin ja Oulun hotellit olivat täynnä, samoin hiihtokeskusten varauskirjat. Visit Levin välittämissä joulun ajan majoitusvarauksissa oltiin parikymmentä prosenttia edellä viime vuotta. Kaksi kolmasosaa jouluvaraajista oli kotimaisia asiakkaita.

Nopeasti pahentunut koronatilanne uusine tautivariantteineen on tuonut epävarmuutta sekä kuluttajien suunnitelmiin että kotimaan talvimatkailusesongin näkymiin.

Ensimmäiset tilauskoneet toivat jo marraskuussa brittituristeja pohjoisen Lapin kentille. Tulijoita olisi myös muualta Länsi-­Euroopasta. Sen sijaan aasialaiset turistit puuttuvat edelleen kokonaan.

Kiinalaisten ja japanilaisten matkailijoiden puutetta paikkaa vain osittain se, että monet suomalaiset kokevat edelleen turvallisimmaksi viettää joulu- ja talvilomansa Suomessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lomahuoneistot, joissa voi viettää aikaa omalla porukalla, ovat edelleen suosittuja. Hiihtoladulla ollaan paremmassa turvassa kuin baarin tungoksessa.

Lapin taivaan alla

Kotimaan matkoihin ja lähiristeilyihin panostavat myös matkanjärjestäjät. Esimerkiksi Aurinkomatkat vie asiakkaitaan viimevuotiseen tapaan Lapin ja Kuusamon hiihtokeskuksiin; lähin kohde eteläsuomalaisille on Pohjois-Savon Tahko.

Halutessaan lomaan voi liittää kerran elämässä -kokemuksen, jos viettää yhden yön lasikattoisessa revontuli-iglussa tai lumilinnassa. Levillä, Ylläksellä ja Saariselällä tarjolla oleva eksotiikka ei nyt tule kohtuuttoman kalliiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Samaten koiravaljakkoretkelle saattaa päästä tänä talvena edullisesti, jos elämyspakettien varsinainen kohderyhmä jää tulematta.

Ravintoloissa ja kylpylöissä pitää varautua rajoituksiin asiakasmäärässä, mahdollisesti myös esittämään koronapassi.

Maskit, käsidesit ja turvavälit ovat edelleen vastuullisen matkailun arkea, ja jos joku seurueesta sairastuu, matka­varaus on syytä perua koko porukalta.

Artikkeli on julkaistu Aarteessa 11/2021.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.