Ruotsalainen metsäyhtiö Södra nostaa havusellun hintaa Euroopassa noin viisi prosenttia - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Ruotsalainen metsäyhtiö Södra nostaa havusellun hintaa Euroopassa noin viisi prosenttia

Sellun kysyntä on säilynyt yhtiön mukaan Euroopassa vakaana. Kiinassa nähdään merkkejä elpymisestä.
Juha Sinisalo
Sellun hinnat ovat olleet viime kuukaudet varsin vakaat sekä Euroopassa että Kiinassa. Kuva on maailman suurimman markkinahavusellun tuottajan, Metsä Groupin tehtaalta Raumalta.

Ruotsalainen metsäteollisuusyhtiö Södra ilmoittaa nostavansa pitkäkuituisen havusellun tonnihintaa Euroopassa 40 dollaria 880 dollariin. Lokakuun alussa voimaan tuleva korotus on näin noin viisi prosenttia.

Södran markkinointi- ja myyntijohtajan Henrik Wettergrenin mukaan Euroopassa havusellun kysyntä on säilynyt vakaana ja Kiinassa on nähty merkkejä elpymisestä.

Yhtiö kertoo varastojensa olevan tasapainossa. Sellun tarjonnan odotetaan vähenevän loppuvuonna, koska monet tuottajat ovat siirtäneet huoltoseisokkejaan keväästä syksyyn.

Sellun hinnat ovat olleet viime kuukaudet varsin vakaat sekä Euroopassa että Kiinassa. Kiinassa sellun satamavarastot ovat pienentyneet, mutta ne ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvoja suuremmat.

Katso uusin video
Lue lisää

Suomessa aika herätä todellisuuteen

"Tässä toteutui yksi odotettu kauhukuva" – nyt myös Maaseudun Tulevaisuus joutuu siirtymään ulkomaiseen paperiin

Metsäteollisuuden Jyrki Hollménia hirvittää koronan mahdollinen toinen aalto – eritoten painopaperin osalta

Pehmopaperit ja kuluttajapakkauskartongit pitävät yllä sellun kysyntää – painopapereihin sellun tarve vähenee entistä jyrkemmin