Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsänkäyttöilmoituksen voi nyt tehdä Metsään.fi-palvelussa kaikista kohteista

Metsään.fi-palvelun käyttäjä voi itse piirtää metsänkäyttöilmoituksen kartalle kuvion, joka on suunniteltu hakattavaksi.
Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta.
Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta. Kuva: Hanne Manelius / VL-arkisto
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsään.fi-palvelussa on aiemmin pystynyt tekemään metsänkäyttöilmoituksen vain niiltä tiloilta, joilla on metsävaratietoa. Nyt palvelun käyttäjä voi itse piirtää metsänkäyttöilmoituksen kartalle kuvion, joka on suunniteltu hakattavaksi.

Myös metsäalan toimija voi tehdä palvelussa metsänkäyttöilmoituksen metsänomistajan puolesta, jos hänellä on suostumus metsätietoihin ja metsänomistajan valtuutus.

Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä aina hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta tai erityisen tärkeän elinympäristön käsittelyä. Työt voi aloittaa, kun ilmoituksen jättämisestä on kulunut vähintään 10 vuorokautta.

Kiireellisissä tapauksissa voi hakea poikkeusta metsänkäyttöilmoituksen määräajasta. Tällöin hakijalta veloitetaan metsänkäyttöilmoituksen käsittelystä 80 euroa. Metsään.fi-palvelussa täytettävään metsänkäyttöilmoitukseen voi merkitä pyynnön myös poikkeavasta määräajasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lue lisää metsänomistajan lakisääteisistä ilmoituksista Suomen metsäkeskuksen sivuilta.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.