Näin keität peuraliemen
Peuran luut sekä juurekset paahdetaan uunissa ennen liemen keittämistä.1. Paloittele terävällä lihaveitsellä peuran takaneljännes ja ota talteen fileet, paistit ja makkaralihat. Paloittele sitten kirveellä muutamia peuranluita sen verran, että ne mahtuvat 10 litran kattilaan.
2. Kuori 1–2 porkkanaa, sipulia ja palsternakkaa sekä iso pala juuriselleriä ja laita ne peuranluiden kanssa uunipellille. Paahda luita ja kasviksia 250-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kääntele välillä.
3. Kaada paahdetut luut ja juurekset kattilaan ja valuta päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto.
4. Lisää kattilaan 3–4 laakerilehteä, 10 maustepippuria ja nippu persiljaa ja keitä tiiviin kannen alla hiljaa hymyillen 4–5 tuntia. Siivilöi jäähtynyt liemi pienempään kattilaan ja laita jääkaappiin.
5. Kuori luuliemen päältä rasvakerros, heitä se pois ja käytä liemi keittoihin ja kastikepohjiin. Lientä voi myös keittää edelleen kokoon ja pakastaa esimerkiksi jääpalapusseissa.
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat



