Kalkkuna
Suomalaisten kalkkunoiden BUT- ja Nicholas-rotuiset amerikkalais-englantilaiset vanhemmat lennätetään Suomeen untuvikkoina. Ne kasvatetaan esikasvattamoissa 29 viikon ikään saakka. Silloin ne siirretään emonuorikoiden kasvatustilalle, jossa kalkkunat aloittavat muninnan.
Munat viedään hautomolle, josta niistä kuoriutuu poikasia neljän viikon haudonnan jälkeen.
Untuvikot kuljetetaan sopimuskasvattajalle, jonka hallissa ne kasvavat täyteen kokoonsa.
Kanat ja kukot kasvatetaan erikseen. Kanat saavuttavat 8,5 kilon teuraspainon 14-viikkoisina. Kukot teurastetaan vasta 18-viikkoisina ja yli 16-kiloisina.
Kalkkunat syövät tehdasvalmisteista täysrehua, joka sisältää mm. soijaa, kotimaista viljaa sekä kivennäisiä ja vitamiineja. Poikasvaiheen jälkeen ne syövät lisäksi kauran- ja vehnänjyviä.
Lähde:
www.kalkkunaa.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
