Ihmemarjoja
Kauneutta, nuoruutta, voimaa ja virtaa... Kukapa ei haluaisi tätä kaikkea. Ei ihme, että superruokana markkinoidut, Kaukoidästä tuodut gojimarjat tekevät meillä kauppansa.
Eikä ihme, että suomalaiset mustikat ovat kuumaa kamaa Kaukoidässä. Viime viikkoina on Kainuun metsissä lappanut paitsi marjanpoimijoita, myös kuvausryhmiä niin Koreasta kuin Japanistakin tekemässä juttua ihmeellisestä terveysmarjasta. Kuivatun mustikan vienti sinne on kasvanut räjähdysmäisesti.
Jotenkin aivan hykerryttävä tämä marjaralli. Ilmeisesti ihmemarjoiksi kelpaavat vain eksoottiset muun maan marjat.
Hesari vertaili hiljan Kaukoidän ihmemarjoja suomalaisiin supermarjoihin: mustikkaan, karpaloon, tyrniin ja mustaherukkaan. Niissä kaikissa oli valtavat määrät antioksidantteja, joita napsimalla härskiinnymme hitaammin. Gojimarjoissa oli lisäksi myös torjunta-aineita, jopa reippaasti yli sallittujen rajojen.
Oman puutarhan mustaherukka on kuulunut arkiseen aamupöperööni siitä asti, kun väsähdin jokasyksyiseen mehunkeittoon. Kun en keksinyt mitä muutakaan tekisin pakastimeen tungetuille voimamarjoille, aloin syödä niitä.
Puutarhan ihmemarja edistää sydänterveyttä, tekee hyvää iholle ja saattaa jopa ehkäistä dementiaa, kertoo Kantrin mustaherukkajuttu (s.29).
”Mieti, miten höperö mä olisin, jossen söisi joka aamu mustaherukkaa?” heitin työkaverilleni hänen luettuaan jutun. ”En uskalla ajatellakaan”, hän vastasi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

