Reissumies on kotimaista
Suomen elintarviketyöläisten liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kritisoi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa (25.2.2012) suomalaisia elintarvikeyrityksiä tuonnista ja käytti yhtenä esimerkkinä Oululainen Reissumiestä.
Fazer leipoo Oululainen Reissumies -leivät kuten kaikki muutkin Oululaisen leivät ja leivonnaiset kotimaisella ammattitaidolla Suomessa.
Olemme kokeilleet pienimuotoisesti pääkaupunkiseudulla myös täytettyjen Reissumies- ja Reilu-eväsleipien myyntiä, ja siinä pilotissa leivät täytettiin Fazerin omassa palvelukeittiössä Tallinnassa. Pilotti päättyi helmikuun lopussa
Tuotteet saivat hyvän vastaanoton, ja suunnitelmissamme on tuoda täytetyt Reissumies-eväsleivät tämän vuoden aikana kauppojen valikoimiin laajemmin. Silloin ne valmistetaan Suomessa alusta loppuun asti.
Kuluttajat arvostavat kotimaista työtä ja raaka-aineita. Niiden eteen mekin teemme työtä. Yhdeksi esimerkiksi käy viime syksynä perustettu Pro ruis -hanke. Haluamme taata kotimaiseen ruisleipään 100-prosenttisesti kotimaisen rukiin.
Uskomme, että voimistamalla yhteistyötä koko arvoketjussa tämä on mahdollista. Tällä hetkellä kotimaisen rukiin tarjonta ei vastaa leipomoalan kysyntää.
Tavoitteemme on, että vuoteen 2016 mennessä kaikki Oululainen-tuoteperheen ruisleivät voidaan leipoa 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
