Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
SVT: Ruotsin viranomaiset pysäyttivät venäläisen laivan Skånessa
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Kotimaisuus
Yritykset
|
Kotimainen kenkävalmistus turvaa varautumista – ”Maata ei voi puolustaa ilman jalkineita”
Tilaajalle
Kolumni
Terhi Torikka
Yhteiskunta
|
Jos annat tänä jouluna lahjan, anna kotimainen
Tilaajalle
Lukijalta
Anni-Mari Syväniemi
Politiikka
|
Lukijalta: Hyvää Suomesta -merkki on vahva suomalaisen ruoan tunnus
Radio ja TV
|
Miten suomalaiset saadaan syömään enemmän kasviksia? Arto Nyberg etsii ratkaisua yhdessä julkkisten kanssa
Ruoka
|
Ole tarkkana juhannuksen grillauksissa – Suomen lippu ei takaa ruoan kotimaisuutta
Ruoka
|
Teknologia valmiina, mutta ostajat puuttuvat – kotimainen herneproteiini odottaa Kokemäellä
Tilaajalle
Ruoka
|
Kasvisnakki on sisimmässään ulkomainen – Miksi proteiini tuodaan muualta?
Tilaajalle
Pääkirjoitus
MT toimitus
Kasvintuotanto
|
Rypsin ja rapsin viljely ei lisäänny vippaskonsteilla: Kestävä kannuste tulee markkinoilta
Pääkirjoitus
MT toimitus
Yhteiskunta
|
Oma ruoka on yksi itsenäisyyden kulmakivistä – kotimainen työ kantaa maatamme epävarmoinakin aikoina
Ruoka
|
MT kävi Kotipizzan vastuullisuusraportit läpi – "Kotimaiset raaka-aineet ovat kunnia-asia", painotettiin vielä kaksi vuotta sitten
Tilaajalle
Ruoka
|
Kohu Kotipizzan ympärillä ei laannu: Yritys poisti vaivihkaa maininnat kotimaisuudesta
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Ruoka
|
Suomalainen ruoka ansaitsee juhlapäivän – ruokaketjun jokainen osa on kiitoksen arvoinen
Ruoka
|
Hyvää Suomalaisen ruoan päivää! Juhlaa vietetään kuudetta kertaa
Ruoka
|
Kuluttajat suosivat kotimaista: Joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista
Ruoka
|
Suurin osa kertoo ostavansa suomalaista tukeakseen kotimaista tuotantoa – kesällä suositaan enemmän lähiruokaa
Ruoka
|
Kotimaisen lihan valinta on kunnia-asia: suomalaisista 70 prosenttia tarkistaa alkuperän
Ruoka
|
Täytimme ostoskorin Coop-tuotteilla – kotimaisten tuotteiden osuus romahti
Tilaajalle
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Sama markkina, samat standardit
Elintarviketeollisuus
|
Atria possunfilekohusta: ”Asiakkaamme tekevät itsenäisesti päätökset valikoimistaan”
Tilaajalle
Kauppa
|
Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
Kauppa
|
S-ryhmä rajoittaa kuluttajan valinnanvaraa poistaessaan vastuullisimman vaihtoehdon, ruotsinkielinen tuottajajärjestö kritisoi
Lihantuotanto
|
Kotivaran meetvurstien takaisinveto laajenee: Nämä tuotteet voivat sisältää vaarallista E-hepatiittia
Ruoka
|
”Somekuvien kammottavien kouluruokien sijasta voitaisiin tarjota jotain, mikä tulee läheltä” – Sari Heliniltä kova vaatimus päättäjille
Ruoka
|
Kotimaisuus korostuu S-ryhmän omissa merkeissä – erityisesti näitä tuotteita halutaan edullisemmin
Ruoka
|
Suositko suomalaista joka puraisulla? Saatat olla tietämättäsi fingaani
Pääkirjoitus
MT toimitus
Yhteiskunta
|
Jouluostoksilla voit tehdä tärkeän teon Suomen työllisyyden puolesta
Puutarhatuotanto
|
Paras jouluomena on raikkaan mausteinen ja mukavan lohkeava
Kasvintuotanto
|
Ruisleipä leivotaan tulevanakin talvena kotimaisesta rukiista, vaikka sää koetteli kasvustoja
Ravintolat
|
MT selvitti: 65 Wolt-yhteistyöravintolan lihan alkuperästä pysäyttävät tulokset ‒ ”Emme seuraa kotimaisuusastetta”
Ravintolat
|
Kun kotimaisuus ja lähiruoka on kaiken lähtökohta: huippukokki Tommi Tuominen kiittää nuorta kokkisukupolvea
Ruoka
|
Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
Ruoka
|
Nyt etsitään Suomen parasta ruokamatkailutuotetta – nämä 15 pääsivät finaaliin
Ruoka
|
Näin koululaisia ohjataan kotimaisen ruoan pariin: ”Haluamme näyttää, mistä ruoka tulee”
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Suomalainen haluaa syödä kotimaista
Kasvintuotanto
|
Nyt voit tavata kaupassa Timon, Annabellen ja Solistin – ”Hyvän kauppiaan tunnistaa siitä, että hän suojaa perunansa valolta”
Kolumni
Tuulikki Viilo
Lemmikit
|
Kotimaista vai Kiinan yllätyksiä? Lemmikin kohdalla vastuuttomiin ostoksiin sortuminen on liian helppoa
Ruoka
|
Mitä tapahtuu, kun lapset saavat poimia kasviksen tai hedelmän ostoskoriin? Suvi Luoman perheessä niin tehdään aina, ja siitä syntyy yllättäviäkin makuja
Ruoka
|
Kesäkahvila on monen unelma, mutta Suomen oikukas sää laittaa hanakasti kapuloita rattaisiin – maalaiskahvila haluaa erottua konstailemattomuudella
Tilaajalle
Ruoka
|
Näin kotimaiset raaka-aineet näkyvät suomalaisten huippukokkien lautasilla
Tilaajalle
Maatalous
|
Kotimaisen lihan suosio julkisessa ruokailussa on kasvanut — taustalla vaikuttavat kestävyyskriteerit, joita käyttöä halutaan nyt laajentaa entisestään
Tilaajalle
Ruoka
|
Kysely: Suomalaiset ovat huolissaan ruoantuottajista, mutta hinta sanelee ehtoja
Kauppa
|
Hedelmä- ja vihannestiskit sekä kananmunalaarit tyhjillään Britannian kaupoissa – kansa kiukkuista, ympäristöministeri neuvoo suosimaan kotimaista: ”Vuosikymmenien ajan kauppaketjut ovat saaneet mellastaa ruokahuoltomme kimpussa”
Ruoka
|
Tässä on Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja ‒ ylöjärveläinen savusaunaperinne kantoi voittoon
Kasvintuotanto
|
Mitä S edellä, sitä Pirkka perässä – myös Kesko myy ulkomaista salaattia kotimaisuudella
Tilaajalle
Ruoka
|
Liha on julkisessa ruokailussa lähes aina suomalaista – kasvisruoka kuitenkin rokottaa kotimaisuudesta
Tilaajalle
Kauppa
|
”Harmillinen virhe tuotetiedoissa lipsahti myös lehti-ilmoitteluun” – S-ryhmä mainosti ulkomaista salaattia kotimaisena
Kauppa
|
Hinta alkaa hallita valintoja ruokakaupassa kotimaisuuden sijaan
Ruoka
|
Laari tuo lähiruoan lähemmäs kaupunkilaisia ‒ osta suoraan tuottajilta
Lukijalta
Jari Halttunen
Kodin talous
|
Lukijalta: Yritykset tuovat työtä, toivoa ja turvaa
Maidontuotanto
|
Haluammeko jättitiloja ja halpaa maitoa vai ”ihmisen kokoista tuotantoa”? 60 vuotta sitten Suomessa oli 300 000 maitotilaa, nyt alle 5 000
Kauppa
|
Kotimaisuuden ja vastuullisuuden suosiminen ohjaavat suomalaisten kulutusta, selviää Suomalaisen Työn Liiton teettämästä tutkimuksesta
Kolumni
Satu Lehtonen
Lihantuotanto
|
Suomalainen lehmä luottaa hoitajaansa, espanjalainen pelkää ja pakenee – haluan lautaselleni rapsutellun naudan lihaa
Kasvintuotanto
|
Ulkomaisia marjoja myytiin suomalaisina – viime kesän tehovalvonta paljasti taas alkuperähuijauksia
Polttopuut ovat loppuneet useimmilla kauppiailla kesken – verkkokauppa varautuu kasvupyrähdykseen
MTK haastaa kunnat ja kaupungit tarjoamaan kotimaista ruokaa – peltorahastot kuumensivat tunnelman valtuuskunnan yleiskeskustelussa: "Ollaan viljelijät tiukkana"
Pula mallasohrasta näkyy nyt teollisuudessa – kotimainen panimokonserni joutunee pian lisäämään ulkomaista viljaa olutsammioon
Hävikki laski, päästöt pienentyivät, energiatehokkuus parani – nämä ilmiöt leimasivat vuotta 2020
Kolumni
MT toimitus
Kilpailutuksilla työtä ja elinvoimaa kuntiin
Tutkimusmetodi herättää ihmetystä: Onko Sitra sitä mieltä, että "edelläkävijä" voi asua vain suuressa kaupungissa?
MT selvitti: Miksi Suomessa kannattaa tuottaa ruokaa, vaikka monissa muissa maissa sadot ovat suuremmat ja kasvukausi pidempi? Näin vastasivat asiantuntijat
Kolumni
MT toimitus
Miten pelastaa työpaikat maailman mennessä kiinni?
Tiedätkö, mistä kotimaisuudellaan mainostavan Kotipizzan taikina tulee?
Lidliltä uusi pohjanoteeraus: Tällä kertaa markkinoi saksalaista makkaraa Hyvää Suomesta -merkin kanssa — "Pahoittelemme tapahtunutta"
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Miksi juuri Reissumiehen väliin halutaan tunkea ulkomaista lihaa?
Somemyrsky taivutti Oululaisen – Reissumies-eväsleivän sianliha vaihtuu saksalaisesta kotimaiseksi
Nyt sitä saa! Kaupoista voi jo löytää kotimaista varhaisperunaa – Korkean kilohinnan taustalla on harvinaisempi kasvatustapa
Milloin viimeksi ostit suomalaisen pienyrittäjän tuotteita? Kokosimme teemapäivän kunniaksi viisi verkkokauppaa, jotka hehkuvat kotimaista luovuutta
Ruokakirja ravistelee käsitystä laadusta: "Se on muutakin kuin puhtaus tai toimiva kylmäketju"
S-ryhmä saa suomalaisilta parhaan arvosanan kotimaisen ruuan arvostamisesta — erityisen tyytyväisiä ovat keskustaa äänestävät
Ruuan kotimaisuusaste julkisissa keittiöissä on kasvanut – Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta pitävät lähiruuan hankinnassa kärkisijaa
Kaupunkien on mahdollista kasvattaa ruuan kotimaisuusastetta, uskoo Ruokatiedon toiminnanjohtaja
Alkuperää peitellään yhä
K-ryhmä tutki: Kuluttajilla voimakkaampi huoli kotimaisen ruokatuotannon säilymisestä kuin koskaan – tältä näyttää ensi vuoden ruokakori
S-ryhmän kotimaisuuslaskurit toimivat jo – pelkkä valmistusmaa ei riitä kotimaisuuden mittariksi
Pärjääkö suomalainen liha kestävyydessä eurooppalaisille kilpailijoille? Antibioottien käytössä kyllä, energiankulutuksessa ei – "Pitkät etäisyydet ovat suurin selittäjä"
"Pelkkä valmistusmaa ei vielä kerro todellisesta kotimaisuusasteesta" – S-ryhmän uusi laskuri näyttää ostosten raaka-aineiden kotimaisuuden
Haaste kunnille: "Kertokaa ruuan kotimaisuus", patistavat MTK-liitot
Itäpaperin vyöry suomalaisiin lehtipainoihin hidastui – joka viides sanomalehti painetaan venäläiselle paperille
Ruispelloilla on nyt eväät jättisatoon - leipureille riittää kotimaista yllin kyllin ensi talvena
Reinoilta lähtee tärkeä valtti
Ruokapaikkojen kotimaisen ruuan tarjonta yllätti positiivisesti – kotimaisuushaastetta suorittava sai 100-prosenttisesti oman maan antimista kootut annokset
Suomalaisten suuri enemmistö on valmis maksamaan enemmän kotimaassa tuotetusta ruuasta
Lidlin kotimaisena mainostetun naistenpäivänkimpun kukat ovatkin tuontitavaraa – Leppä: "Nyt ryhtiä peliin!"
Hunajan kulutus on huipussaan, mutta kotimaista mahtuisi markkinoille enemmänkin – tuonnissa isompi huijauksen riski
Kotimaisen kvinoan jalostus ruokapöytään asti toi viljelijöille Niemi-palkinnon
Juustonvalmistajat muistuttavat: Jokaiseen juustokiloon tarvitaan 10 litraa maitoa – osta kotimaista, autat suomalaista tuottajaa
Miksi kotimainen liha on kalliimpaa? Yksi syy voi löytyä teurastamolta – "Maksu on selvästi EU:n korkein"
Hinta ratkaisee huonekalukaupoilla – "Kotimaisuus oli ennen myyntivaltti, ei enää"
Suomalainen sisustaa kotinsa tuontitavaralla – markkinajohtaja Ikea ei myy mitään suomalaista
Isku käyttää kalusteisiinsa suomalaista puuta ja on ylpeä siitä: "Olemme vieneet asiakkaita katsomaan hakkuita"
Pirkan salaattisekoitus on "Suomessa valmistettu" – salaatti kasvoi Italiassa ja Espanjassa
Oletko aina syönyt terttutomaattisi väärin? Tämä on oikea järjestys
Maukkaiden tomaattien tuotanto on yllättävän vaikeaa – Viljelijä kertoo, miksi
Kolumni
MT toimitus
Terveystalo vastaa
Kotimaisuus on arvo kuluttajalle
Kotimaisesta koiranruuasta tuli hitti – Dagsmark Petfoodin puolivuotias tehdas laajentaa jo tuotantoaan
Tutkimus: Suurin osa suomalaisista ostaa mieluiten kotimaisia joululahjoja
Kotimaisuus ei riitä kilpailuvaltiksi marjamarkkinoilla
Ravintoloitsija ravintola-alan alkuperäkannasta: "En ymmärrä tätä pointtia"
Juhlapuheiden ja käytännön ristiriita