Politiikka

"En enää jaksa lähteä rakentamaan uutta puoluetta"– Perussuomalaisia perustanut Raimo Vistbacka lähtee kuntavaaleihin sitoutumattomana kokoomuksen listoilta

Vistbackan mukaan sinisen tulevaisuuden perustajat eivät pystyneet hoitamaan perustamansa puolueen asioita edes kohtuudella.
Johannes Tervo
Raimo Vistbacka oli kansanedustaja vuosina 1987–2011 aluksi SMP:n riveissä.

Perussuomalaisten perustajiin lukeutuva ja sittemmin siniseen tulevaisuuteen siirtynyt valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka, 75, asettuu sitoutumattomana kokoomuksen listoilta kuntavaaliehdokkaaksi Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla.

Vistbackan mukaan kyselyjä eri puolueista on tullut runsaasti. Hänen mukaansa tällä hetkellä kokoomus vastaa parhaiten hänen ajatteluaan.

Vistbacka oli kansanedustaja vuosina 1987–2011 aluksi SMP:n riveissä, kunnes siirtyi perussuomalaisiin. Hänet valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa vuonna 1995. Sen jälkeen hän oli vuosia puolueen ainoa kansanedustaja

Timo Soinin luottomiehenä tunnettu Vistbacka siirtyi siniseen tulevaisuuteen 2017, kun perussuomalaiset jakaantui kahtia.

Vistbackan mukaan puolueen valinta oli tällä kertaa haastavaa ja vaaleihin lähteminen pitkän ja perusteellisen harkinnan tulos. Hän sanoo, etteivät sinisen tulevaisuuden perustajat pystyneet hänen mielestään hoitamaan perustamansa puolueen asioita edes kohtuudella.

"Ainoastaan muutama lienee aktiivisesti mukana sinisten toiminnassa. Olen aikoinaan ollut perustamassa uutta puoluetta ja minulla on kokemusta siitä, kun olen ollut kaksi kautta, eli kahdeksan vuotta, yksin kansanedustajana edustamassa ja rakentamassa perustettua puoluetta. Tämän perusteella päädyin siihen, etten enää jaksa lähteä tässä vaiheessa omalta osaltani rakentamaan uutta puoluetta", Vistbacka kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tulevalla nelivuotisella valtuustokaudella tehdään erittäin tärkeitä päätöksiä kuntien toiminnan kannalta. Ne koskettavat erityisesti maakuntien reuna-alueilla olevien kuntien asukkaita.

Vistbacka toimi liikenneministerinä vuosina 1989–1990 Holkerin hallituksessa.

Lue lisää

Timo Soini ennusti Halla-ahon lähdön jo huhtikuussa – "Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi"

Maakunnat tarvitsevat yhä puolustajansa

Suomen kartta on edelleen keskustanvihreä – kokoomus otti komentoonsa etelän suuret kaupungit

Onnistuuko perussuomalaisilta ja keskustalta yhteistyö maaseutukuntien valtuustoissa? Näin Halla-aho ja Saarikko vastaavat