Kommentti

Otson yksityistäminen oli outo soppa, nyt kärsivät asiakkaat ja yhteistyökumppanit

Otso luotiin viime kädessä poliitikkojen siunauksella.

Otson ajautuminen velkojen saneeraukseen on harmillinen ja monella tavalla myös kiusallinen tapahtumasarja.

Harmillinen siinä mielessä, että valtion pontevasti ja vuosikymmenten ajan harjoittama metsänparannustoiminta päätyi rypemään tällaiseen tilaan. Ilman metsäkeskuksen panosta esimerkiksi suomalaisen metsätiestön kunto ja laajuus olisi huomattavasti heikompi kuin se nyt on.

Kiusallisia piirteitä tulee siitä, että Otso luotiin viime kädessä poliitikkojen siunauksella. Jälkikäteen vaikuttaa siltä, että lähtökohtaisesti valuviallinen liiketoimintayksikkö tyrkättiin kenen tahansa halukkaan omistukseen, jotta siitä vain päästään eroon.

Toimittiinko vastuullisesti asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, työntekijöiden ja veronmaksajien kannalta? Otso toimii alalla, jossa merkittävä osa tuloista tulee valtion maksamista kemeratuista.

Palvelualalla maine ja luottamus ovat toiminnan kivijalkoja. Siinä asiassa Otso ainakin sai arvokkaan synnyinlahjan – metsäkeskuksella oli kiistatta maan paras osaaminen metsänparannustöissä.

Lue myös: Otson yrityssaneeraus herättää suurta hämmennystä – toimitusjohtaja uskoo metsäpalvelujen valoisaan tulevaisuuteen

Lue lisää

Metsänomistajat pettyivät valtion kulotushankkeeseen: "Maasto on vain nokeentunut" – "Kulotus onnistui erinomaisesti", vastaa toteuttaja

Tapio ja Metsäkeskus suunnittelevat veden palauttamista suojelusoille

Saavatko ympäristöjärjestöt tosiaan kartoittaa yksityisten metsiä jokamiehenoikeudella? Varatuomari: "Sillä on selvä kaupallinen tavoite"

Metsien suojelun lainsäädäntöä yksityistetään