Kommentti

Kommentti: Turistikin voi nukkua ulkona – kunhan kynnys tehdään matalaksi

Monille ulkomaalaisille ja kotimaisillekin matkailijoille ensimmäinen yö luonnon helmassa on itsessään riittävän eksoottinen kokemus.

Ulkona nukkuminen on tuotteistettu parhaiten Lapissa, jossa iglut avaavat yöpyjille tähtitaivaan. Ideaan on viime vuosina herätty onneksi myös muualla. Google tunnistaa kotamajoitusta, järvellä kelluvia igluja ja puumajoitteita jo monilta yrittäjiltä niin Järvi-Suomesta kuin rannikoilta.

Juuri ”tentsile”, puiden väliin riippumaton tavoin viritettävä teltta, vie todella luonnon helmaan. Sellaisen voi virittää tilaustarpeen mukaan matkailukeskuksen tuntumaan metsään tai järven rantaan. Monille ulkomaalaisille – ja miksei kotimaisillekin matkailijoille – on riittävän eksoottinen kokemus jo se, että he ylipäätään viettävät yönsä ulkona.

Kynnys luontomatkailuun on matala, kun laadukkaat palvelut löytyvät kätevästi kivenheiton päästä matkailuyrityksen turvallisesta piiristä. Vessaankin siis pääsee sisätilaan, sillä tarpeiden teko puskaan on – aivan oikeasti – monelle ulkomaalaiselle epähygieeniseltä vaikuttava, jopa pelottava kokemus.

Jos ja kun ensiaskel luontoon on otettu, voi rohkeus riittää myös pienimuotoiseen, ohjattuun vaellukseen kunnollisine metsässä yöpymisineen.

Lue myös:

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo

Nukkuminen ulkona vie luonnon lempeään syleilyyn – "Retkeilyssä on hyvä edetä pienin askelin ja pohtia, mikä tuntuu mukavalta"

Lue lisää

Yö puussa ja savusaunan läpi virtaava puro virvoittavat matkailijoita Kemiönsaarella

Kiinnostaako yöpyminen riippumatossa pihalla? Toimittaja testasi ja kahden karmean yön jälkeen tuli lopulta oivallus, joka takasi täydelliset unet

Mummo kiipesi puuhun – toimittaja testasi, miten metsäkellintää yritetään myydä turisteille Kuopiossa

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo