Kotimaa

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo

Tentsile-puumajoite viritetään kiinnikkeistään puunrunkojen varaan. Suomessa on kymmenkunta virallista Tentsile Experience Campia.
Johannes Wiehn
Verlassa on kuusi tentsilea eri kohdissa rinnettä.

Hotellihuoneemme, Tentsile Kaarna, leijuu metrin korkeudella maasta. Se on kiinnitetty kolmella vahvalla liinalla rinteessä kasvaviin honkiin.

Lähin huone, valokuvaajalle varattu Tentsile Petäjä, on parinkymmenen metrin päässä, ilmassa sekin. Ylempänä rinteessä näkyy lisää puihin viritettyjä majapaikkoja.

Olemme Kouvolassa Tentsile Experience Camp Verlassa, joka sijaitsee Unescon maailmanperintökohteen hallinnoimassa metsässä. Kosken toisella puolella on Verlan puuhiomo ja pahvitehdas.

Tentsile-puumajoite on teltan kaltainen, mutta se viritetään kiinnikkeistään puunrunkojen varaan. Se on kuin ilmassa leijuva kevyt maja tai telttakankaalla katettu riippumatto.

Verlan telttakylässä on kaksi kolmen yöpyjän tentsileä ja neljä kahden hengen telttaa. Jokaisen edessä on taulu ja käyttöohjeet. Tentsilen sisällä ei saa olla jalkineet jalassa, eikä siellä saa pomppia tai ruokailla.

Varausjärjestelmästä saamamme sähköpostiviestin ohjeiden mukaisesti jätimme auton tehdasmuseon parkkipaikalle ja kävelimme yöpymisvehkeiden kanssa metsähotelliin.

Vastaanottotiskiä ei ole, vaan sisäänkirjautuminen tehdään sähköpostin linkistä. Sen tehtyäni saapuu viesti, jossa on avainkoodi varusvajaan ja uittotupaan.

”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä Sami Hänninen sanoo. ”Täällä yöpyessä voi nauttia luonnosta niin, että puitteet ovat kunnossa. On sauna ja puuceet, nuotiopaikka ja klapeja.”

Viime kesänä Verlan tentsile-leiri oli avoinna ensimmäistä kesää. Yöpyjinä oli etenkin lapsiperheitä ja nuoria pariskuntia.

”Täysin automatisoitu palvelu pitää kustannukset kurissa”, Hänninen sanoo.

MIten ilmassa leijuvassa teltassa pystyy nukkumaan? Mitä pitää ottaa kotoa mukaan? Lue koko juttu ja vinkit Aarteen sivuilta.

Lue lisää

Kommentti: Turistikin voi nukkua ulkona – kunhan kynnys tehdään matalaksi

Mummo kiipesi puuhun – toimittaja testasi, miten metsäkellintää yritetään myydä turisteille Kuopiossa

Aarre: Saarissa hakkaaminen ja puiden pois kuljettaminen on kallista – metsänomistajan puukauppatili jää pienemmäksi kuin mantereella

Aarre: Mesiangervon kukkia voi käyttää leivonnassa vaniljan tilalla – kukat sopivat myös juomien maustamiseen