Uutiset

Vesa Mäkinen koronan vaikutuksesta raveihin: ”Noudatamme viranomaisten linjauksia”

Suomen Hippoksen tavoitteena on jatkaa ravien ajamista vastuullisesti.
Anu Leppänen
Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen ei lupaa raviradoille suoralta kädeltä avustuksia, vaikka tulonmenetykset jatkuisivat pitkäänkin. "Hippoksen resurssit ovat aika rajalliset", hän perustelee.

Hippoksessa on noteerattu ne lukuisat sosiaalisen median puheenvuorot, joissa vaaditaan ravien lakkauttamista koronaviruksen ajaksi samaan tapaan kuin monet muut urheilutapahtumat on peruttu.

”Onhan se tietysti yksi ratkaisu, että laitetaan kaikki kiinni. Mutta mitä sitten, kun avataan uudestaan? Ei rajojakaan voida ikuisesti kiinni pitää”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen muistuttaa.

”Meidän tavoitteemme on ajaa raveja, jos se on mahdollista, mutta niin vastuullisesti, ettei meidän tekemisestä aiheudu yhtään sen suurempaa riskiä taudin leviämiselle kuin mistään muustakaan vielä jatkuvasta toiminnasta.”

”Mutta odotellaan kuitenkin, mitä viranomaiset sanovat. Uutta ohjeistusta saattaa tulla jo tänään (maanantaina), ja huomenna on hallituksellakin ylimääräinen kokous”, Mäkinen lisää.

”Myös Ruotsiin ollaan oltu aktiivisesti yhteydessä. Molemmilla on sama tavoite, jatkaa kilpailutoimintaa vastuullisesti, mutta Suomi ja Ruotsi ovat kaksi eri yhteiskuntaa, ja viranomaisilta saattaa tulla erilaiset ohjeet.”

 

Raviratoja koronakriisi kohtelee vaihtelevasti.

”Nykyisessä systeemissä toimintatuet ovat ennalta päätettyjä ja tulevat radoille kuukausittain, ja niillä katetaan aika iso osa ratojen toiminnasta, mutta ravien järjestämisestä syntyvät tulot jäävät tietysti saamatta. Ne ovat ainakin suurkilpailujen osalta merkittäviä”, Vesa Mäkinen tietää.

”Jonkin verran radoilta on tullut tiedusteluja näihin asioihin liittyen, mutta niihin ei ole pystytty oikein vastaamaan. Mitä suoraan taloudelliseen tukeen tulee, Hippoksen resurssit ovat aika rajalliset.”

Ratojen kanssa on keskusteltu myös kevään suurkilpailujen kuten Finlandia-Ajon ja Seinäjoki-Racen mahdollisesta siirtämisestä. Helppoa ei ole sekään.

”Siihen vaikuttaa monta asiaa, kuten kansainvälinen kalenteri ja se, miten muut siirtävät suurkilpailujaan. Kaikki se on täysin auki”, Mäkinen perustelee.

”Vähintään yhtä tärkeää on löytää kalenterista paikat myös mahdollisesti siirtyville kasvattajakilpailuille kuten Tammaderbylle tai Stakesille. Osallistumisoikeudesta on maksettu, ja sille täytyy saada vastinetta.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippoksen Mäenpää: kasvattajapalkkioiden maksu jo huhtikuussa toiveessa

Nyt se on varmaa: Ruotsin ravit jatkuvat entiseen malliin - ainakin toistaiseksi

Vahvistamaton tieto: Ravit Ruotsissa jatkuvat sittenkin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video