Uutiset

Hippos: Kasvattajapalkinnot saadaan liikkeelle ensi viikosta alkaen

Kaikkien rotujen kasvattajapalkintojen maksatus pääsee lopulta alkuun ensi viikolla.
Rami Marjamäki
Kasvattajapalkintojen maksatus pääsee viivästysten jälkeen käyntiin kesäkuun toisella viikolla, tiedotti Hippos perjantaina.

Hippos tiedotti perjantaina illansuussa, että maa- ja metsätalousministeriö (MMM) on vahvistanut kasvattajapalkintojen maksujärjestelyn.

"Ensin lähtevät liikkeelle ravihevosten kasvattajapalkinnot. Ratsujen ja ponien maksut ajoittuvat kesäkuun loppuun, tammapalkkio maksetaan loppuvuodesta ja samoin työmestaruuteen liittyvät palkinnot maksetaan syksyllä pidettävien mestaruuskisojen jälkeen", tiedote kertoo.

Vielä torstaina Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula oli epävarma, milloin asia ratkeaa. MT Ravinetti kysyi Rehulalta sekä kasvattajapalkintojen että kesäratojen toimintatuen maksatuksen aikataulua.

"Jos ja kun tulee vihreä valo, sitten heti maksetaan. Molemmat ovat hevoskentälle isoja asioita. Kasvattajapalkinnot ovat tärkeä signaali tulevaisuudesta. Kesäratojen tuen varaan on rakennettu paikalliskilpailujen järjestäminen. Jos sitä ei saataisi liikkeelle, niin jäisi yksi ihan olennainen osa tätä lajia pois", hän totesi.

Hippoksen hallitus oli koolla perjantaina pitkässä kokouksessa. Kesäratojen toimintatuesta ei ollut mainintaa jalostusta koskeneessa tiedotteessa.

MMM ja Hippos etsivät usean viikon ajan ratkaisumallia sille, kuinka saada kasvattajapalkinnot ja kesäratojen tuki maksettua, kun Veikkauksen tuotonjako on pudonnut. Lopulta ainakin kasvattajapalkinnot sovittiin maksettavaksi summasta, joka siirrettiin kevään kilpailutauolta siirtyneistä palkintotuista.

Maan hallitus on luvannut korvata Veikkauksen tuottojen pudotuksen kaikille edunsaajille eli myös muille sektoreille kuin hevosurheilulle. Rahojen siirrosta eläteltiin toiveita jo tällä viikolla annetun lisätalousarvion yhteydessä, mutta hallitus siirsi kuitenkin Veikkauksen tuottojen käsittelyn syksyn budjettineuvotteluihin.

Lue myös:

Hallitus jätti raviväen odottamaan luvattuja rahoja kesän yli – Miksi jo tehtyä päätöstä veikkausvarojen kompensoinnista ei vain nuijittu pöytään budjetissa?

Veikkauksen tuotot putosivat koronan takia – Hippos ja MMM etsivät yhä keinoa kasvatuspalkkioiden maksamiseen

Kasvattajapalkinnot

  • Ravihevosten kasvattajapalkinto määräytyy hevosen Suomessa viime vuonna saavuttamien ravikilpailupalkintojen perusteella, ja nimensä mukaisesti ne maksetaan hevosen kasvattajalle.
  • Ratsuhevosten ja ponien kasvattajapalkinto määräytyy vuoden 2019 rankingpisteiden perusteella.
  • Suomenhevosratsujen kasvattajapalkinto maksetaan rankingpisteistä muodostuvien palkintomäärien perusteella.
  • Tammapalkkioita maksetaan lämminverisille ravihevosille, J-, R-, T, ja P-suunnan suomenhevosille, ratsuille sekä poneille, vuonohevosille ja islanninhevosille ja ne painottuvat jalostusarvostelutulosten rakennearvostelun mukaan.
  • Suomenhevosen monimuotoisuuden ylläpitämiseksi palkitaan myös suomenhevosten valtakunnallisissa työmestaruuksissa kilpailutulosten perusteella enintään kymmenen hevosta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Grainfield-kasvattajat laittavat laadun määrän edelle – "Olen niin kukkahattu, että meillä tammat astutetaan vain joka toinen vuosi"

Tämä rakkaus ei sammu: 45 vuotta erilaista toimintaa hevosten kanssa "ja olen yhä ihan yhtä hulluna niihin"

Antti Lehtisalon kasvattien määrä hipoo 50:tä – Googoo Gaagaan ensimmäinen viisikko saa ensi vuonna seuraa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video