Uutiset

Jälleen hevoskuolema raveissa – Hippoksen Martti Tala: ”Ei yhteisiä tekijöitä”

7-vuotiaan lämminverisen Leopardin kilpailumatka Suonenjoelle jäi sen uran viimeiseksi.
Ville Toivonen
Suonenjoella sattui tiistaina harmittava hevosen kuolemantapaus. Arkistokuva Suonenjoelta on kuvituskuva eikä liity tapaukseen.

Valmentajansa Antti Ala-Rantalan ohjastama Leopardi jäi startissa jonon viimeiseksi, alkoi hoiperrella ja kaatui maahan. Eikä enää noussut.

Suomen Hippoksen eläinlääkäri Martti Tala oli sattumalta paikalla lääkeainevalvontaan liittyvissä rutiiniluonteisissa virkatehtävissä ja saattoi vain todeta tapahtuneen ja katsoa, että kaikki sujui sen jälkeen Hippoksen ohjeistuksen mukaisesti.

”Hevosen ulkoisesta olemuksesta ei voinut päätellä kuolinsyystä mitään, se selviää vasta ruumiinavauksessa. Myös lääkeainenäytteet otettiin ja tutkitaan, muttei minkään epäilyksen vaan ihan varmuuden vuoksi ja tiettyjen asioiden pois sulkemiseksi”, Martti Tala kertoo.

Kuolemantapaus oli toinen lyhyen ajan sisään. Zenio menehtyi sunnuntaina  Kajaanissa viimeisellä takasuoralla.

”Olen jutellut asiasta eläinlääkärin ja muiden asianomaisten kanssa ja tunnen senkin tapauksen. Siinä oli viitteitä mahdollisista hengitysvaikeuksista, joiden vuoksi hevonen olisi kaatunut, mutta se on vielä pelkkää spekulaatiota. Sekin selviää ruumiinavauksessa”, Tala kommentoi.

”Kun kaksi tällaista tapausta sattuu lyhyen ajan sisään, aletaan helposti spekuloida helteillä, tarttuvilla taudeilla tai milloin milläkin. Minun mielestäni näissä kahdessa tapauksessa ei ole yhteisiä tekijöitä, vaan kyse on puhtaasta sattumasta.”

Dramatiikkaa Kajaanissa - hevonen menehtyi kesken lähdön

Ojanperä Kajaanissa kuolleesta Zeniosta: "Tuli shokkina"

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippoksen eläinlääkäri Tala: "Hyvinvointitarkastukset taas jo käynnissä - sävy hymyilevä ja neuvoja tarjoava"

Leo Mönttinen lopettaa kilpaohjastuksen tiistaina Suonenjoella: "Siitä kilometrin päästä on lähdettykin maailmalle"

Illan Lappeenrannan T65-ravit: "On kylmä muttei tuule"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video