Oulun raviradan Kari Eriksson: Kuninkuusravien hakumenettely uusiksi – "Miltä kuulostaisi 8 + 2 ravirataa?" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Oulun raviradan Kari Eriksson: Kuninkuusravien hakumenettely uusiksi – "Miltä kuulostaisi 8 + 2 ravirataa?"

Tulevaisuudessa olisi syytä harkita muutoksia kuninkuusravien hakumenettelyyn, sanoo Oulun raviradan hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson.
Kari Salonen
Kari Erikssonilla on ehdotus hakumenettelyn uudistamiseksi: "Miltä kuulostaisi kahdeksan ravirataa, jotka järjestäisivät kuninkuusravit säännöllisin välein ja kaksi rataa, jotka olisivat niin sanottuja vaihtuvia jäseniä."

Kuninkuusravitapahtuma on kasvanut niin suureksi, että aivan pienen radan ja oheisympäristön toiminnot eivät riitä kuninkuusravien järjestelyihin, Kari Eriksson sanoo.

Miten muuttaisitte järjestelyjä?

"Miltä kuulostaisi kahdeksan ravirataa, jotka järjestäisivät kuninkuusravit säännöllisin välein ja kaksi rataa, jotka olisivat niin sanottuja vaihtuvia jäseniä."

Erikssonin mielestä tällainen menettely mahdollistaisi järkevät investoinnit ja toimivan yhteistyön.

"Samalla kuninkuusraveja varten tehtävät investoinnit palvelisivat ravirataa kuninkuusravien välivuosina. Muiden etujen lisäksi pysyvällä kuninkuusravipäätöksellä vältyttäisiin tällaisilta turhilta riidoilta."

Riidoilla Eriksson viittaa keskusteluun, jota on käyty kuninkuusravien myöntämisestä Oululle vuodeksi 2025.

"Kuninkuusravien osalta olemme aiemmin sopineet, että Kaustinen hakee kuninkuusraveja vuodelle 2022 ja Oulu vuodelle 2024", Eriksson sanoo.

"Olisimme itse halunneet mieluummin vuoden 2022, koska se on yhdistyksemme 100-vuotisjuhlavuosi, mutta tyydyimme yhteiseen päätökseen."

Sopimusta tehtäessä Kaustinen ei Erikssonin mukaan kertonut yhteistyökuviosta kaupallisen toimijan eli PowerParkin kanssa.

"Tai todennäköisemmin Kaustinen ei tuosta yhteistyökuviosta vielä tuolloin tiennyt."

Sekä Kaustinen että Oulu hakivat kuninkuusraveja vuosille 2022–2024, Eriksson sanoo.

"Oulu toimi asiassa sovitun mukaisesti ja vetäytyi valtuuskunnan valintakokouksessa aiemmilta vuosilta ja haki ainoastaan koronasiirtymän vuoksi vuotta 2025."

Erikssonin mukaan Kaustinen kisasi loppuun asti kaikista vuosista, siis myös siitä, joka oli sovittu Oulun kuninkuusravivuodeksi.

"Kerrotut seikat huomioiden hakumenettelyyn voi olla pettynyt, mutta kärsinyt ja pettynyt osapuoli pitäisi kylläkin olla Kaustisen sijasta Oulu", Eriksson sanoo.

Lue lisää:

Kaustinen hyvin pettynyt Oulun toimintaan Kuninkuusravien haussa – "keskitymme silti nyt ensin Festivaaliajoon"

Tässä ovat seuraavat Kuninkuusravipaikat: Kouvola 2023, Jyväskylä 2024 ja Oulu 2025

Hipposväen maali liikkuu kauemmas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raviyhteisö on yhtä aikaa vahva ja heikko

Kuninkuusraveihin mahdollisuus osallistua etänä 16 eri paikassa — Teivossa vielä hyvin rauhallista

Ilmajoen ihmeori Apassi tykitti lämminverivauhtia ja potki parin metrin korkeuteen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video