Uutiset

ME-ori Moni Viking St Micheliin

Björn Goopin tallin panssarivaunu Moni Viking täydentää St Michel-ajon osallistujakatraan. Oriin ohjat ottaa käsiinsä Hannu Torvinen.
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Moni Viking jyräsi uuden ME-tuloksen 11,9 Harper Hanoverin pitkällä matkalla toukokuun lopussa. Heinäkuussa ori käy taistoon Mikkelin tulisella maililla.

Moni Viking vahvistaa tämän vuoden St Michelin osallistujalistaa. Harper Hanover -lähdön upealla esityksellä ja pitkän matkan maailmanennätystuloksella nimiinsä vienyt sisupussi kisasi Suomessa jo kesäkuun lopussa. Moni Viking oli tuolloin Kymi Grand Prix'ssä kolmas.

 

Tallipäällikkö Goop on ajokiellossa ja menee siksi St Michelin aikaan Axevallan kolmepäiväisiin ravikarnevaaleihin. Näin Mikkelissä Moni Vikingiä ohjastaa Hannu Torvinen.

 

”Hevosen tulo oli jo sovittu, mutta kuskipolitiikka viivästytti prosessia. Hienoa, että asia ratkesi näin. Hannu Torvinen tuo mukavan lisävivahteen valjakkoon”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kommentoi.

 

St Michel-ajon osallistujapakka on nyt kasassa. Viivalla ovat Vernissage Grif, Sobel Conway, Moni Viking, Antonio Tabac, Missle Hill, Next Direction, Hotshot Luca ja viimevuotinen voittaja Makethemark.

 

Tiainen ynnää oktetin näin.

 

”Olen joukkoon tyytyväinen. Mukana on monipuolisia hevosia, ja myös kotimaan edustus on kunnossa.”

 

Lauantaina Kaustisella kilpailleiden ja alle ennakko-odotusten esiintyneiden Sobel Conwayn ja Next Directionin taustavoimilta oli tullut vahvistukset, että mukana ollaan.

 

”Next Direction juoksi Kaustisella harjoitusbalanssissa, ja hevonen tulee Timo Hulkkosen mukaan parantamaan reilusti Mikkeliin.”

 

Myös oheislähtöihin on tulossa ruotsalaisväriä. Daniel Redén laittaa päälähtöön osallistuvalle Missle Hillille reissukaveriksi Eugen Pylvänäisen Muistoajossa kisaavan StoSprinternin kakkosen ja nelivuotistammaeliitin ykkösen Golden Tricksin. Antonio Tabacin treenari Jörgen Westholm ilmoitti puolestaan lauantain Tammatähteen voittovireisen Hossiana Bokon.

 

St Michel-ajo ravataan tulevana sunnuntaina. Voittaja kuittaa 70 000 euroa. Varennen vuonna 2002 noteeraaman rataennätyksen 09,3 rikkomisesta lohkeaa 10 000 euron bonus.

Uutista on korjattu kello 15:17 Goopin ajokiellolla, joka on voimassa St Michelin viikonlopun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

St Michel -ravien 40-vuotinen historia kansien väliin

Uusi gallup: Mikä hevonen voittaa St Michelin?

Hotshot Luca myös St. Micheliin – enää yksi paikka auki

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video