Lahjakas Kuuranking jouduttiin lopettamaan - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Lahjakas Kuuranking jouduttiin lopettamaan

Uransa yhdeksästä kisastaan kuusi voittanut Kuuranking ei selvinnyt ähkyleikkauksen jälkeisistä komplikaatioista.
Eveliina Talvensaari
Kuurankingin elämänkaari katkesi ennen aikojaan.

Kyvykäs 5-vuotias ori Kuuranking voitti kaksi kolmasosaa uransa kisoistaan, mutta hävisi taistelunsa ähkyä ja kaviokuumetta vastaan.

 

Juha Kortekallion valmentaman oriin viimeiseksi startiksi jäi Lappeenrannassa sunnuntaina 12. heinäkuuta juostu kisa. Sen Kuuranking voitti täyden matkan voltin tähtituloksella 28,9.

 

"Ori meinasi jo viime syksynä kuolla ähkyyn. Eläinlääkäri sanoi silloin, että Kuuranking olisi lopetettava. Jussi (Kortekallio) halusi kuitenkin pelastaa hevosen", kertoo Kuurankingin osaomistaja ja -kasvattaja Eveliina Talvensaari.

 

Voitokkaan Lappeenrannan kisan jälkeen riemu vaihtui huoleksi. Talvensaari sanoo, että Kuuranking ei ollut syönyt ja juonut ravipaikalla. Hevosen päästyä kotitalliinsa, aloitettiin nesteytys ja lääkitys. Kotihoidot eivät tepsineet, ja Kuuranking kuljetettiin Mikkelin klinikan kautta Laukaaseen ja sieltä edelleen Viikkiin leikattavaksi.

 

"Kuuranking selvisi leikkauksesta, ja toipuminen lähti etenemään. Lääkäri varoitteli, että komplikaatioiden vaara on suuri, nimenomaan kaviokuumeen suhteen."

 

Kaviokuume iski toissa päivänä, eikä mitään ollut Talvensaaren mukaan tehtävissä. 

 

"Hevonen oli todella kipeä. Lopettaminen oli ainoa vaihtoehto. Koko tapahtumaketju oli henkisesti hirveän raskas. Välillä näytti, että asiat etenevät parempaan suuntaan ja sitten kuitenkin loppujen lopuksi hevonen oli kärsinyt yli viikon turhaan."

 

Kuuranking oli omistajilleen ja kasvattajilleen läheinen hevonen.

 

"Sen emänemä Lumiperhonen oli meidän ensimmäinen ravuri. Tamman nuljuluussa oli irtopala, ja sen ura katkesi siihen. Kahden varsan jälkeen Lumiperhonen kuoli ähkyyn. Kuuranking jäi emänsä Kuurankukan ainoaksi varsaksi. Myös Kuurankukan vei ähky. Paitsi että Kuuranking oli hyvä hevonen, se oli myös erityisen tärkeä näiden taustojensa vuoksi meidän perheelle", Talvensaari kertoo murheellisena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan ravirata vaihtaa paikkaa melkein 100 vuoden jälkeen - rakenteilla suomalaisvoimin

Taipaleen tallin uuden italialaisen ensi-ilta yllättävässä paikassa – Välkyn Tuiskulle kuuluu parempaa

Viikon vieras: ”Mä haluan kerätä itseäni viisaammilta vielä oppia”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video