Uutiset

Kuislan hevosilla rankkoja vastoinkäymisiä

Reima Kuislan hevoset ovat painineet viime aikoina terveyshuolien kanssa. Seinäjokinen suurhevosenomistaja kertoo Ravinetille hengästyttävän raportin ravuriensa nykytilanteista.
Kuva: Anu Leppänen
ME-jyrä Etain Royalin ja monen muun suurkisojen sankarin omistajana tunnetuksi tullut Reima Kuisla on saanut viime aikoina ankeita uutisia ravirintamalta. Usko ei pitkän linjan hevosihmiseltä ole kuitenkaan loppumassa.

Eilisessä uutisessa kerrottiin, että sairauskurimuksessa ollut ja Ruotsista saamansa taudin koko Reima Kuislan talliin tartuttanut Turno di Azzurra on tervehtynyt. Ori menee Pekka Korven treeniin. Muulla kalustolla on sitten piisannut vastamäkeä.

 

”Raggari oli huippuhyvällä mallilla, mutta sitten se loukkasi hankkarinsa. Federal Hillin kohdalla näyttää myös huonolta. Ori joutui jännekanavaleikkaukseen. Lisäksi Your So Vain kuoli kesällä ähkyyn, samoin kuoli maharajahilainen varsa Muscle Hill -tammasta”, Kuisla luettelee synkkää listaa ja jatkaa:

 

”Ostin Nurmoksen Timolta puolet lahjakkaasta nelivuotiaasta Gargamel Sisusta. Siltä murtui polvi, ja Elfvingin Kimmo leikkasi sen Teivossa. Paranemisessa menee ainakin pari kuukautta.”

 

Nurmokselta Kuisla hankki myös Be The Onen, toisen kovan nelivuotiaan. Sekin on nyt tutkittavana Teivossa.

 

”Hankkarivaivaa taitaa olla.”

 

Kuislan epäonnen sotureihin kuuluu 218 000 euroa ansainnut 7-vuotias italialainen Ubertino Grif. Oriilla pilkahtelee valoa ikkunassa, sillä pari vuotta kestänyt hiljaiselo päättyy lauantaina Kokemäellä.

 

”Ubertino Grif loukkaantui siinä viimeisessä kisassaan, jossa ori meni 10,6 ja voitti Bergsåkerissa. Hankkarihaarakkeeseen tuli vikaa. Ubertino Grif on ollut Esa Ylilammilla kuntoutettavana, ja alkaa nyt sieltä käsin kilpailla.”

 

Ylilammilla on kuntoutettavana myös Bond Eagle. Ori näytti suuret lahjansa kevään 2019 SHKL Cupissa. Bond Eagle sijoittui kolmanneksi ja noteerasi hurjan kolmevuotistuloksen 14,0ke.

 

”Ori oli ihan ikäluokkansa parhaimmistoa. Se alkoi sitten mennä kolmevuotiskesällä huonommaksi ja huonommaksi. Joka paikka oli juntturassa. Lopulta Bond Eaglelta löytyi etujalasta kysta. Houtun Jukka laittoi siihen ruuvin, ja pitkä on ollut toipumisen tie. Nyt on hiitissä ajettu 20-vauhtia läpi, mutta ori vaatii vielä aikaa.”

 

Kovasukuinen 3-vuotias jenkkitamma Rose Run Voyage oli Katja Melkolla treenissä, mutta ei menestynyt odotetusti.

 

”En suostu uskomaan, että se on niin huono. Otin tamman Suomeen, ja se haetaan näinä päivinä Teivosta kotiin. Elfvingin Kimmo katsoi Rose Run Voyagen läpi, ja me jatketaan sitten siitä.”

 

Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen Kuisla ei luovuta, mutta myöntää, että tilanne on haastava.

 

”Ehkä se tuulensuunta tästä kääntyy. Kymmenen hevosta pitäisi saada pois, laittaa vaikka liisinkiin. Vislakan ja sen kaksi varsaa aion myydä. Tällaisen hevoslauman hallinta on äärettömän vaikeaa, kun on muutakin työtä. Koko ajan saa olla vahtimassa, että mitä ja mikä menee mihinkin ja mitenkin. Mulla ei ole Ruotsissa enää hevosia, mutta sinnekin saa olla vielä laskuja maksamassa”, Kuisla huokaisee.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ilkka-Pohjalainen: Kuislan tallin suomenhevonen riistäytyi vapauteen ja suuntasi Seinäjoen ytimeen - ”Onni onnettomuudessa, pakomatka olisi voinut päättyä pahastikin”

Uutisviikko minuutissa: Kuislaa, Larvan Hurmosta, gaalaa ja Hevosopistoa

Reima Kuislalle 09,1-aikainen amerikkalainen Super Schissel - ”Jonkun pitää yrittää pistää Aholan Kimmolle hanttiin”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video