Uutiset

Hevosalan vaikuttaja Päivi Laine menehtyi

Nopeasti edennyt sairaus vei järjestötyössä aktiivisen Laineen "suorilta jaloilta".
Sanne Katainen
Päivi Laine oli sydämeltään hevosnainen ja ennen kaikkea suomenhevosnainen. Vuosi sitten otetussa kuvassa on seurana kimppahevonen Ypäjä Onerva, jonka kasvattajakimppaa hän oli ideoimassa ja perustamassa.

Hevosväki sai surullisen uutisen torstaina aamulla. Ypäjäläinen Päivi Laine menehtyi torstaina aamuyöllä Forssan sairaalassa sairastettuaan vain kolme viikkoa.

Asian vahvisti MT:lle Laineen puoliso Taisto Nurmio, joka surunsa keskeltä totesi, että "Päivi lähti suorilta jaloilta".

Laajaa arvostusta nauttiva Laine ehti tehdä elämänuran suomenhevosen ja hevosalan koulutuksen eteen. Työ jäi kesken, sillä hän oli merkittävässä osassa suomenhevosen periytymistä ja kulttuuriperintöä tutkivassa hankkeessa, jota Helsingin yliopisto vetää. Laine vastasi kontakteista hevosalan ihmisiin ja järjestöihin, kun kerättiin tietoa hevosyksilöistä. Hän selvitti työparinsa Marjatta Lähdekorven kanssa hevosten hautapaikkoja ympäri maata.

Hän toimi Hevosopistolla lehtorina ja kehittämispäällikkönä viime vuoteen asti. Laine jatkoi sen jälkeenkin osa-aikaisena työtä kansainvälisessä hevosoppilaitosten verkostossa EEN:ssä sekä hevosalan tutkintoja kehittävässä International Group for Equestrian Qualifications -organisaatiossa.

Hän oli Hämeen hevosjalostusliiton johtokunnan jäsen, Suomen Hippoksen valtuuskunnan varajäsen ja hänet valittiin juuri Suomenhevosliiton hallitukseen.

Viime vuoden lopulla 60 täyttänyt Laine oli myös Ypäjän kunnanhallituksen jäsen. Koulutukseltaan hän oli MMM agronomi.

Päivi Laine MT:n haastattelussa viime vuoden syyskuussa: "Suomenhevonen on suomalaisen yhteiskunnan peili"

Päivi Laine ja Anna-Kaisa Tenhunen olivat MT:n ravistudion vieraina Vermon kuninkuusraveissa 2017

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivi Laineen muistamisia toivotaan avatulle tilille

Uutisviikko minuutissa: tunteiden vuoristorataa eli upeita juoksuja ja suru-uutisia

"Suomenhevonen on suomalaisen yhteiskunnan peili"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video