Uutiset

Pettersson-Perklénin ja Janne Mäenpään uusin jouduttiin palauttamaan Norjaan

Nina Pettersson-Perklénin talliin siirtynyt norjalainen Thai Highway, 11,0, oli viime kuussa kiinnostavimpia tuontihevosia, mutta ruunan polvessa oli ongelmia. Kauppa peruuntui ja hevonen on palannut Norjaan.
Anu Leppänen
Toton Suomen mestarin 2008 Janne Mäenpään uusin hevoshankinta Thai Highway meni puihin ruunan terveyden vuoksi. Perheen ykkösravuri on näin edelleen taustalla näkyvän vaimon Anna Mäenpään Justice Ås.

Totomestari Janne Mäenpää Lohjalta osti Thai Highwayn, 6, Suomeen noin kuukausi sitten, ja se siirtyi Pettersson-Perklénin valmennukseen. Ruuna on tienannut yli 70000 euroa urallaan, ja ollut parhaimmillaan sellainen, että Suomen kovat sarjat olisivat saaneet siitä oivan lisän. Dream Vacationin poika oli voittanutkin tuoreimman starttinsa syyskuun alussa Bjerkessä ennätystä hipovalla tuloksella 11,1.

Ruunan terveys ei kuitenkaan vastannut siitä annettuja tietoja. Kauppa on peruuntunut ja hevonen on palautettu edelliselle omistajalle Norjaan.

"Tiedot ja kuvat hepasta eivät vastanneet todellisuutta", Nina Pettersson-Perklén kertoo.

"Todella harmi, sillä harvoin saa noin mielenkiintoisia treeniin. Etupolvi oli silminnähden ongelmallinen, ja käytin sen heti klinikalla. Tutkimusten perusteella kauppa oli pakko perua."

Mäenpään perheellä ja Nina Pettersson-Perklénillä on onneksi jo todella kova kilpahevonen loppukauden avoimiin lähtöihin kotimaassa, Justice Ås, 10,2. Justice Åsin, 7, omistaa Janne Mäenpään vaimo Anna Mäenpää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuisla siirtää hevosiaan urakalla - uusimpana Ubertino Grif 10,6 Pettersson-Perklénille

Uutisviikko minuutissa: hevoskaupan perumisesta PM:n kautta ulkomaan menestyksiin

Tapio Suominen kimpassa Pettersson-Perklénille menneessä yksivuotiaassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video