Uutiset

Solvallan perjantain lounasraveihin pääsee pitkästä aikaa yleisöä

Koronapandemia on riepotellut urheilevaa maailmaa monen muun tahon lisäksi kovalla kädellä keväästä asti. Ruotsin raveihin saapuu perjantaina yleisöä ensimmäisen kerran sitten maaliskuun.
Anu Leppänen
Solvallan Bistroon (kuvan katsomorakennuksen keskikerrokseen) pääsee perjantaina taas yleisöä.

Solvallan pääkatsomon keskikerroksen Bistro avautuu yleisölle perjantain lounasraveissa. Koronapandemian kanssa on naapurimaassa edettu varsin eri tahtiin rajoitusten suhteen, kuin meillä Suomessa. Näin mennään myös ravien yleisörajoitusten kanssa. Itse ravien järjestäminenhän on ollut Ruotsissa koko ajan sallittua sillä perusteella, että (ravi-)ihmisten on saattava käydä töissä ja että ulkoilmalajissa tartuntariskit eivät ole korkeimmillaan. Muualla Euroopassa ravit olivat keväällä enemmän tai vähemmän parin kuukauden tauolla, riippuen maasta.

Suomessa raveihin on kesäkuun alun jälkeen saatu ottaa yleisöä, mutta Ruotsissa on jatkettu tyhjille katsomoille. Nyt paikalle siis vihdoin pääsee yleisöä, mutta ei ulkoilmaan, joka tuntuisi turvallisemmalta, vaan ravintolaan. Asia liittyy Ruotsin hallituksen linjauksiin, joissa urheiluareenoiden ravintoloita ei voi oikeudenmukaisesti vaatia pitämään oviaan lukossa, jos muut ravintolat saavat jatkaa toimintaansa. Näin Solvallan Bistro avaa perjantaina ensimmäisenä raviravintolana ovensa - ennakkolipullisille asiakkaille tosin ainoastaaan.

Myös muut raviradat Ruotsissa tekevät suunnitelmia, joiden avulla yleisöä voidaan taas ottaa. Nähtäväksi jää, mitä naapurissa tapahtuu seuraavaksi, ja miten esimerkiksi alueelliset viranomaiset asiaan suhtautuvat.

Tästä pääset Solvallan raviradan kotisivun uutiseen asiasta.

Tästä pääset Travronden-median syyskuun uutiseen, jonka mukaan Rutsin hallitus voi sallia istuvaa yleisöä urheilukilpailuihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: St Leger sekä Mascate Match Solvallassa

Perustuslakivaliokunnalta tiukka lausunto ravintoloiden rajoituksista – sote-valiokunnan pohdittava, voiko rajoitukset tehdä ravintolatyypeittäin

Osa matkailupalveluiden tarjoajista laiminlöi koronaviestinnän kokonaan verkossa – muutamista Turun seudun yrityksistä saattoi jäädä epäpätevä vaikutelma, kertoo selvitys

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video