Uutiset

Siitosori kuoli - jälkeläiset tekivät kunniaa voitoillaan

Ruotsissa menestyksekkäästi kilpaillut ja astunut ori Jocose kuoli eilen Menhammarissa synnyinkodissaan. Illalla oriin kaksi- ja kolmevuotiaat jälkeläiset tekivät kunniaa voitoillaan Solvallassa.
Jeannie Karlsson/Sulkysport
Jocosen kasvattaja-omistaja Margareta Wallenius-Kleberg juhlimassa toisen menestyskasvattinsa Who's Whon voittoa. Hevosen ympärillä lisäksi hoitaja Jennie Ek, ohjastaja Örjan Kihlström ja valmentaja Pasi Aikio.

Eilen Menhammarin historiallisesta siittolasta Ekerön saarelta läheltä Tukholmaa kantautui suru-uutinen. Menestyksekäs kilpahevonen ja siitosori Jocose, 18, kuoli suolisto-ongelmien takia keskiviikkona. Jocose (Express Ride) oli Stefan Hultmanin valmentamana Derbynsä kakkonen - samoin nelivuotiaana mm. Sprintermästaren. Se tienasi urallaan lähes viisi miljoonaa kruunua ja juoksi ennätyksekseen 10,7. Jocose juoksi kahdesti myös Elitloppetissa.

Jocosen suvun erikoisuus oli emänisä Ourasi, joka ei enää näy kovin monissa sukutauluissa, vaikka ranskalainen panssarivaunu  - "paavi" Jean-René Gougeonin valmennettava ja ajokki - oli suvereeni kilpahevonen ennätysmäisellä neljällä Prix d'Amerique -voitollaan. Ourasi muistetaan myös vuoden 1988 kohtaamisestaan Mack Lobellin, toisen "maailman kaikkien aikojen parhaan", kanssa March Of Dimesissä Garden State Parkissa New Jerseyssä. Kisa jäi yhden kerran erikoisuudeksi ja rataakaan ei ole enää olemassa. Voiton veikin lopulta norjalaisomistuksessa kilpaillut Sugarcane Hanover.

Jocosen jälkeläiset ovat vauhdissa, vaikka isä kuoli. Activated nousi juuri yli kuuden miljoonan kruunun ansioillaan Menhammarin kaikkien aikojen kasvattien eniten ansainneksi tammaksi. Illalla Solvallassa ensin Chestnut voitti oman lähtönsä 15,7 volttiajalla 2640 metrillä ja sitten heti perään kaksivuotias Mi Ma Ohrtus omansa ajalla 16,1/2140 metriä. Molemmat ovat oreja. Suomeen ei jäänyt paljoa kyseisen oriin verta, mutta ori Tumble Dryer (voittosumma 54310 euroa) voitti myös maanantai-iltana Porissa - varsinainen kunniakuja Jocoselle!

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reko Seppä työskentelee Menhammarin klassisella maaperällä

Adielsson vastaan Forss - 30 kysymystä

Mack Lobellin 08-aikainen perillinen kiinnostunut kesän St Michelistä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video