Uutiset

Teemu Keskitalon rangaistukset peruttiin mutta: "Mestaruus meni"

Kuopiossa koettiin syyskuun lopussa amatöörien SM-liigassa dramaattisia vaiheita, kun Teemu Keskitalon ajokin suoritus hylättiin murtautumisen takia nelossijalta. Se maksoi myrskyläläiselle Suomen mestaruuden.
Ville Toivonen
Teemu Keskitalo sai kunnianpalautuksen Suomen Hippoksen valituslautakunnalta.

Keskitalon ajokki Fade To Black tuli amatööriohjastajien SM-liigassa Kuopiossa 25. syyskuuta neljäntenä maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi suorituksen murtautumisen vuoksi. Keskitalo oli TotoTV:n haastattelussa eri mieltä tuomiosta, ja päälle mätkäistiin tämän takia vielä sakot epäurheilijamaisesta käytöksestä.

"Siitäkin tuli sellainen kuva, että olen jossain räyhännyt asiasta vastustajille, tuomareille tai muuta vastaavaa", Keskitalo kertoo.

"Kuitenkin ainoa paikka, jossa varsinaisesti reagoin asiaan, oli tuo videohaastattelu. Itse kyseisessä lähdössä annoin keulan pois vielä viimeisen kierroksen alussa, kun alku meni kasiradalta turhan teräväksi ja pitkäksi, ja halusin antaa meille mahdollisuuden pärjätä vielä kärkipäähän. Loppusuoralle kaarruttaessa nostin vapaaseen tilaan, en nostanut ketään, eikä mitään osumia tullut muutenkaan. Siinä yhdessä kohtaa oli ahdasta, kun saimme valjakkona painetta molemmilta puolilta, sisältä ja ulkoa, ennen kuin ulkoradan hevonen sai taas suunnan kohdalleen. En voinut kuvitellakaan, että se olisi hylkäys, vaikka pienet marginaalithan siinä oli. Enkä että olisin ajanut jotenkin väärin jotain vastustajaani kohtaan."

Keskitalo valitti tuomiosta Suomen Hippokseen, ja asiaa käsitellyt suurkilpailuvalvoja suositteli Kuopion tuomaristolle ajokiellon poistamista. Sakko olisi tässä versiossa jäänyt voimaan. Kuopion tuomaristo ei suostunut tähän vaihtoehtoon, ja tapaus vietiin kolmesta suurkilpailuvalvojasta koostuvan valituslautakunnan eteen. Ylin "tuomarikonklaavi" päätti poistaa kaikki rangaistukset, ajokiellon, sakon sekä myös sakon epäurheilijamaisesta käytöksestä.

"Tottakai tämä hieman lämmittää, mutta tosiasia on, että Suomen mestaruus meni. Ilman hylkyä olisin voittanut seitsemällä pisteellä koko kisan. Sitä ei taida saada takaisin mitenkään, vaikka joissan lajeissahan mestaruuksia jaetaan vielä uusiksi, jos on vääryyksiä tapahtunut. Tulojärjestystähän ei enää muuta mikään sääntöjen mukaan, mutta Suomen mestaruus ei ehkä ole yhtä kiveen hakattu? Kun siinä voi olla seurauksena vielä, että menettää edustuspaikan ohjastajien EM:ssä tai vastaavaa."

Kyseisen lähdön voi katsoa TotoTV:n arkistosta: Kuopio 25.9. lähtö 5 (linkki arkistoon).

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pohjoismaisia sääntömuutoksia tehdään yhdessä: jenkkikärryt pois volteista - ajotapoja viilataan

Kesäratojen kuningatar Loviisa avaa kautensa ja yleisö pääsee paikalle rajoituksitta – heinäkuun haasteajossa kohtaavat Sami Kauhanen, Lauri Hyvönen ja kumppanit

Suomen Hippos poisti lisenssin kahdelta henkilöltä – Propulsionin suoritukset Suomessa hylättiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video