Uutiset

Joriini runttasi PM-voittoon: "Kansallislaulu kun tuli, niin mahtavalta tuntui"

Suomenhevosille kolmoisvoitto.
Suomen Hippos / Hanna Närhinen
Hannu Hietanen ja tuore Pohjoismaiden mestari Joriini kunniakierroksella Turun Metsämäen radalla.

Hannu Hietasen ohjastama ja valmentama Joriini kurotti ensimmäisenä maaliin Turussa juostussa kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudessa. Voittoaika 2 100 metrin ryhmäajossa oli vuodenaika huomioiden huima 1.22,0. Matkan SE-tulos on sekunnin parempi.

Evartti ja Vixus avasivat peräti 1.15-vauhtia ensimmäiset 500 metriä ja Evartti sortui laukalle. Vixus juoksi keulassa, eikä tahti laantunut oikeastaan missään kohtaa. Hannu Hietanen nosti Joriinin sisäradalta toiselle alkurynnistyksen jälkeen.

"Nostin siihen johtavan rinnalle, vaikka se ei Joriinin lempipaikka olekaan. Luotin, että Lissun Eerikki kiertää siihen edelle", laihialainen Hietanen kertaili voittajahaastattelussa TotoTV:n lähetyksessä.

"Joriini oli hyvän tuntuinen loppusuoran alussa ja kiri hyvin, mutta kyllä Lissun Eerikki vastasi hyvin loppuun asti", hän kuvaili Sara Hietasen hoitaman orin voittoa, joka tuli muutaman sentin marginaalilla ennen Lissun Eerikkiä.

Kalle Korkiavuoren Seinäjoen Ylistarosta omistama ja kasvattama Joriini on menestynyt hienosti koko kauden ja kerännyt 80 000 euroa palkintorahoja. PM-lähdön ykkönen oli 30 000 euroa. Uran kokonaisvoittosumma hipoo jo 230 000 euroa.

"Kansallislaulu kun tuli, niin mahtavalta tuntui", Hannu Hietanen tuumasi.

Lissun Eerikki jäi niukasti toiseksi ja kolmanneksi sitkisteli Vixus. Paras ruotsalaisvieras oli neljänneksi ehtinyt Faks Nils.

Montén PM-lähdössä voiton nappasi Jemmatar, jota ratsasti Nelly-Janiika Korpikoski. Voittoaika oli keulajuoksulla 1.29,3 ja matkana 2100 metrin tasoitusajo. Ykköspalkinto oli 5 000 euroa.

Voittajan omistaa SV Equine Ensemble ja sitä valmentaa Sanni Vahlsten. Mukana oli tällä kertaa pelkästään suomalaisia hevosia.

"Vaikka olen kokenut kehäkettu, niin en ole aiemmin voittanut suomenhevosella mitään isoa lähtöä. Tuntuu todella hyvältä!", Korpikoski riemuitsi voittajahaastattelussa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Hevoset etsii tulevaisuuden tähtiä Hannu Hietasen nuorisokaartista

MT Hevoset tutustuu sunnuntaina Hannu Hietasen nuoriin tulokkaisiin

Hallitseva Pohjoismaiden mestari palaa radoille – vastassa heti Parvelan Retu

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video