Uutiset

Stefan Westerlund hankki menestyshevosensa pikkuveljen - ”Vaasan alueella ravipuolen tilanne on tosi heikko”

Maria Sånnalla viime aikoina menestynyt pitkän linjan raviurheilija Stefan Westerlund on hankkinut talliinsa tamman vuotta nuoremman pikkuveljen, Neo Sånnan.
Tästä ei ole kuljettu enää vuosiin Vaasan raviradalle, vaan kerrostaloalueelle, joka kantaa nimeä Ravilaakso. Kilpailutoiminta päättyi Stefan Westerlundin kotiradalla kesän 2016 jälkeen.

Urallaan 26 kertaa kilpaillut, neljästi voittanut ja kuusi muuta totosijaa saalistanut sekä runsaat 23 000 euroa tienannut ruotsalaisruuna Neo Sånna aloittaa perjantaina Suomessa.

 

Viisivuotias Quite Easyn poika on luonut uraansa pääosin Claes Svenssonin valmennuksessa. Syksyn startteihin treenivastuun otti Peter Johansson.

 

Stefan Westerlundin omistukseen ja valmennukseen pari kuukautta sitten siirtynyt Neo Sånna käynnisti kautensa synnyinmaassaan kahdella voitolla, mutta tämän jälkeen alkoi tulla laukkoja ja epäonnistumisia.

 

”Svensson sanoi, että ruuna meni huonolle raville. Mitään vikaa siihen ei löytynyt, ja täällä Suomessa Neo Sånna on ravannut hiiteillä tosi hyvin”, Westerlund valaisee.

 

Hänen väreissään kilpailee myös Neo Sånnan vuotta vanhempi sisko, vauhdikas Maria Sånna. Kuusi kertaa voittanut tamma tunnetaan tulisuudestaan.

 

”Kuuma kappale on Neo Sånnakin. Ei silti pelottanut ostaa sitä. On se vähän rauhallisempi kuin siskonsa, ja kyllä sen kanssa pärjää.”

 

Suomen ensi-illasta Westerlund ei odota menestystä.

 

”Tuskin ruuna on heti valmis pärjäämään, häntärahoja jahdataan. Jatkossa nostetaan sitten tavoitteita korkeammalle.”

 

Stefan Westerlund valmentaa hevosiaan Vaasan kupeessa, Mustasaaren Sulvan kylässä. Vaasan raviradan kilpailutoiminta loppui kesällä 2016. Minkälainen vaikutus tällä on ollut Westerlundin mielestä alueen raviharrastukseen?

 

”Vaikutus on ollut suuri. Ravurit ja harrastajat ovat vähentyneet, eikä uusia tule. Vaasan alueella ravipuolen tilanne on tosi heikko”, Westerlund kertoo.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lapualle tulee uusi hevosklinikka – Johanna Sokka auttaa myös hätätapauksia jaksamisen ja omien aikataulujen rajoissa

"Tee töitä, ole rehellinen, omaksu uutta ja suhtaudu hevoseen intohimoisesti, niin hyvin menee" – MT Ravinetin vuosikuvasto ilmestyy helmikuussa

Suomalaiset naisvalmentajat jyräävät Ruotsin 75:ssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video