Uutiset

Tammalahjakkuus Silverado Wania vaihtoi omistajaa ja valmentajaa - ”Olen niin innostunut raviurheilusta”

Tuoreimman starttinsa Solvallassa täyden matkan tuloksella 15,5a nimiinsä vienyt tammalupaus Silverado Wania jatkaa uraansa savolaisomistuksessa ja Korpien treenissä.
Anu Leppänen
Janne Korpi kannusti Silverado Wanian voittoon helmikuun lopulla Solvallassa, ja hän tarttuu tamman ohjiin samalla radalla myös tulevana lauantaina. Silverado Wania jatkaa omistajanvaihdoksesta huolimatta Korpien Julmyran yksikössä.

Jo suku herättää 3-vuotiaan Silverado Wanian kohdalla huomiota. Tamman emä on Riina Rekilän sisupussi Phoenix Hornline, joka kisasi 98 kertaa ja voitti 35:sti. Vuoden 2005 Tammavaltikan sankaritar ravasi radoilta rahaa liki 210 000 euroa. Silverado Wanian isä on Ken Warkentin.

 

Suomessa syntyneellä Silverado Wanialla on vauhti kiihtynyt kaiken aikaa. Uransa avausvoiton tamma ravasi tuoreimmassa kisassaan Solvallassa 26. helmikuuta. Tulos oli varsan uusi ennätys 15,5ake. Silverado Wanian voittosumma on 12 097 euroa.

 

Kasvattajaltaan Riina Rekilältä tamman ostivat Sähkötoimisto Murtola Oy ja Veljekset Heiskanen Oy. Tamma on vaikuttanut vuoden alusta Janne ja Pekka Korven Julmyran yksikössä, ja siellä Silverado Wania myös jatkaa. Valmentaja vaihtuu Rekilästä Pekka Korveksi.

 

”Olen tuntenut Riinan pitkään, ja meillä on ollut tapana pitää yhdet puheet. Kiinnitin viime syksynä Silverado Waniaan huomiota. Tamma säväytti toissa kerralla, kun se kiri laukan jälkeen kovaa maaliin. Seuraavan kisansahan Silverado Wania sitten voittikin”, alustaa Sähkötoimisto Murtola Oy:n osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Lappalainen.

 

”Silverado Wania on pieni, sähäkkä ja hyväliikkeinen tamma. Seurasin aikoinaan sen emää Phoenix Hornlinea, joka oli sitkas kilpailija. Samaa tuntuu tamma periyttäneen Silverado Waniaan.”

 

Laulunlahjoistaan tunnettu sähköinsinööri Lappalainen pääsi viisi vuotta sitten Tangomarkkinoilla finaalivaiheeseen asti. Urheilumieheksi tunnustautuva Lappalainen sinetöi kimppakumppaninsa Arto Heiskasen kanssa ostopäätöksen Silverado Waniasta television äärellä.

 

”Katsottiin Arton kanssa MM-kisojen miesten viestihiihtoa ja kannustettiin Niskasen Iivoa. Siinä saatiin sitten ajatus, että kysytään Riinalta, onko Silverado Wanialla hintalappua. Olihan sillä. Itselläni on ollut jo pidempään tahtotila, että pitäisi saada hyväsukuinen aloittelija omistukseen. Olen niin innostunut raviurheilusta”, sanoo iisalmelainen Lappalainen, jonka oman valmennustallin lippulaiva on kymmenen kertaa 21:sta yrityksestään ykköseksi yltänyt Procyon.

 

”Meillä on Arton kanssa jo ennestään yhdessä omistuksessa 2-vuotias liisingläinen Ampeeri, mikä onkin osuva nimi sähkömiehen varsalle. Ampeeri on treenissä Suurosen Sepolla. Oriin omistavaan Talli Kipinä Boysiin kuuluvat Seppo itse, Peter Forsström sekä Sähkötoimisto Murtola Oy ja Veljekset Heiskanen Oy.”

 

Silverado Wania avaa uusien omistajiensa väreistä lauantaina Solvallan Toto75-finaalipäivän avauslähdössä. Ohjaksissa jatkaa Janne Korpi.

 

”Pidemmälle meneviä suunnitelmia ei vielä ole tehty, en ole ehtinyt jutella Jannenkaan kanssa. Katsotaan, miten tamma kehittyy ja tullaanko välillä käymään Suomen kamaralla kesälaitumella. Palkinnot ovat Ruotsissa kovat, ja siellä tietenkin kannattaa kisata, jos vain rahkeet riittävät. Silverado Wania on maksettu Suomen ja Ruotsinkin suurimpiin ikäluokkakisoihin, joten tietenkin niihin koetetaan mukaan”, Lappalainen lausuu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katso video: Tetrick Wanian näytöstä Örebrossa – Beat It täydensi suomalaispanoksen kolmannella sijalla

Pauli Savolainen liisasi Iikka Nurmoselle siirtyneen Fantom Factorinsa kasvattajalle - muistelee menestysaikoja lämmöllä muttei kaipaa

Haimoon kova ulosmitattu ravitila siirtyi kiinteistövälittäjälle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video