Uutiset

Ruotsin ravien voittajapelit, kaksarit ja troikat tekevät paluun!

Ilouutinen pohjoismaisten ravipelien ystäville: korpivaelluksella suomalaisten asiakkaiden ulottumattomissa käyneet Ruotsin ravien yksittäisiin lähtöihin kohdistuvat voittaja-, sija-, kaksari- ja troikkapelit palaavat myyntiin.
Anu Leppänen
Paluu laajempaan Ruotsin ravipelitarjontaan voi tuoda plussaa Veikkauksen totopelimyynteihin jatkossa.

Veikkaus saa 29. päivä tätä kuuta eli ensi maanantaina jokseenkin kaikki Ruotsin ja Tanskan ravipelit taas normaalisti myyntiin. Ruotsin ravien huippupäivinä eli pääosin lauantaisin ja keskiviikkoisin pelit ovat olleet Veikkauksen asiakkaiden ulottumattomissa joulukuusta asti. Muissa raveissa muutokset tulivat aiemmin, lounasraveissa jo joulukuussa 2019.

Syynä on ollut Ruotsin uusi erilainen tapa laskea yhteen ravilähtöön tapahtuvien totojen kertoimet. Näiden pelien valvontaan sisäministeriön alaisella rahapelejä valvovalla poliisihallinnolla ei ole ollut väliaikana keinoja. Nyt keinot löytyivät ja lupa tuli, eli suomalaiset pääsevät näissäkin vedoissa taas osallistumaan yhteispohjoismaiseen pelaamiseen.

Veikkaus on tässä välissä tarjonnut korvaavia vetoja omassa suomalaisessa poolissaan, mutta vaihdot eivät luonnollisesti ole olleet yhtä houkuttavia, kuin yhteispohjoismaisessa tapauksessa. Lisäksi tarjontaa on ollut harvempiin pelimuotoihin, kaksariin ja troikkaan.

Ruotsin ravipelifirma ATG lanseerasi loppuvuodesta 2019 uuden salaisen kerroinlaskentasysteeminsä, jossa kaikkien yhteen ravilähtöön kohdistuvien pelien vaihto kertyy samaan pottiin, josta lasketaan eri pelimuodoille kertoimet. Tällä estetään suurten vetojen liian dramaattinen vaikutus yksittäisessä pelimuodossa. Voittaja- ja sijapelit kestävät tällä tavoin suurempia yksittäisiä pelejä ilman että vaikutus kertoimeen on tuhoisa.

ATG on kokenut systeeminsä hyväksi, vaikka ulkomaista peliä on pudonnut pois. Nyt suomalaisetkin pääsevät taas nauttimaan osallistumisesta yhteispohjoismaiseen peliin. Rajoitukset koskivat tässä välissä paitsi Ruotsin, siis myös läheisessä yhteistyössä ATG:n kanssa olevan Tanskan pelejä.

Sekä Veikkauksella että ATG:llä ollaan ymmärrettävästi tyytyväisiä uudesta avauksesta.

"Muutos on historiallinen", pohtii Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna Veikauksen tiedotteessa.

"Totopelien kertoimia on laskettu samalla tavalla Suomessa vuodesta 1928 ravivedonlyönnin alusta asti. Nyt laskutapa muuttuu Ruotsin ja Tanskan peleissä. Tämä voi olla tulevaisuuden malli laskea muuttuvakertoimisten pelien kertoimia. Muutos joka mahdollistaa pienemmät kerroinmuutokset ja vie pelaamista lähemmäs kiinteäkertoimista pelaamista. Asiakas tietää vähän tarkemmin etukäteen, millä kertoimella vetoaan ostaa."

"Ilahduttavaa saada Veikkaus ja Suomi taas mukaan", kommentoi ATG:n kansainvälisistä toiminnoista vastaava Ylva Svensson.

"Rajat ylittävä yhteistyö on entistä tärkeämpää maailmanlaajuisilla pelimarkkinoilla. Tämä parantaa kilpailukykyämme ja tiedämme aikaisemmasta, että Veikkauksen asiakkaat arvostavat tätä mahdollisuutta." 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Timo Nurmos antaa Elitloppet-tipsit, muistelee ja kertoo Ruotsin ravien nykytilasta

Dopingtuomittu Fabrice Souloy sai lisenssin Ranskan sisäministeriöltä

Veikkauksen uusi raviveturi Juhu Mäkilä on puhdasverinen hevosmies

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video