Uutiset

Menestyksekäs Exclusive Matter ja lahjakas aloittelija Kari Lähdekorven omistukseen - ”Hinta karkasi käsistä, kun italialaiset lähtivät mukaan tarjouskisaan"

Suurhevosenomistaja Kari Lähdekorven ravurikaarti on vahvistunut kahdella nuorella lämminverisellä. Molemmat ovat valmentautuneet Johan Untersteinerillä.
Kari Lähdekorpi kävi jälleen kaupoilla. Hänen hevoskatraansa keihäänkärki Sobel Conway starttaa seuraavan kerran tulevana lauantaina.

Kari Lähdekorven uudet hankinnat ovat Johan Untersteinerin tallissa vaikuttaneet 5-vuotias Exclusive Matter (Explosive Matter – Raising Rhonda) ja 4-vuotias Mafioso Lynx (Lavec Kronos – Diva For Ever).

 

Ensin mainittu on kisannut urallaan 26 kertaa ja kerännyt statistiikan: 7-3-1. Exclusive Matterin voittosumma on 739 500 kruunua. Ruunan ennätys kirjataan luvuin 11,2aly.

 

”Ruuna oli jumalattoman kallis, varmaan 200 000 kruunua ylihintainen. Hinta karkasi käsistä, kun italialaiset lähtivät mukaan tarjouskisaan”, kertoo Kari Lähdekorpi aiemmin Invexbo AB:n omistamasta ja Ruotsin 75-tasolla menestyneestä Exclusive Matterista.

 

”Mun mielestä ruuna sopisi hyvin Ranskaan. Laitoin asiasta viestin Jean-Michel Bazirelle, mutta vielä en ole saanut vastausta. Yleensä vastauksessa menee viikko, näin ainakin, kun kerran kysyin johtajalta jotain Sobel Conwaysta. Ranskassa on tosi paljon lähtöjä, jotka on rajattu 6-10-vuotiaille. Ainakin, mitä katselin sarjoja pari kuukautta eteenpäin. Sikäli tämänrahainen 5-vuotias ei välttämättä ole sinne ideaali.”

 

Aluksi Exclusive Matter suuntaa joka tapauksessa Hanna Lähdekorven treeniin.

 

Mafioso Lynx kuului Kari Lähdekorven mukaan Exclusive Matterin kanssa samaan pakettikauppaan.

 

”Sekään ei ollut hinnan puolesta välttämättä onnistunut ostos. 100 000 kruunun hevosesta joutui maksamaan enemmän, mutta kyllä tällä lahjoja on. Ruuna kulki tosi hyvin avauskisassaan laukan jälkeen. Sukuahan Mafioso Lynx ei ole kenellekään”, Lähdekorpi luonnehtii uransa maanantaina avannutta ruunaa. Mafioso Lynx kiisi debyyttikisassaan Färjestadissa laukan rasittamana kolmanneksi tuloksella 17,3ake.

 

Mafioso Lynxin tuleva talli on vielä hämärän peitossa.

 

”Hannalla alkavat olla paikat täynnä, joten en tiedä, tarjoanko ruunaa Harrille (Koivunen). Voi se myös jäädä Johanille tai mennä Mo Sjurin kaveriksi Joakim Elfvingille”, Lähdekorpi puntaroi.

 

Hänellä on ollut vireillä myös muita kauppoja, mutta tulosta ei niiden tiimoilta ole tullut. Yksi kiinnostuksen kohteista on ollut keskiviikkoinen 86-sankari Moncler Bo.

 

”Sillä on sama saksalainen omistaja kuin Payet D.E.:llä oli. Hän itse tarjosi Moncler Bota mulle, ja kyllä siitä kalkkiviivoille saakka käytiin kauppaa. Sitten ei omistajasta kuitenkaan kuulunut mitään, eikä eilinen voitto varmastikaan lisännyt hänen lopullista myyntihalukkuuttaan”, Lähdekorpi naurahtaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kari Lähdekorpi kylmäverisillä kaupoilla - lahjakas 5-vuotias vauhtihirmu Mo Sjur Rommen kautta Suomeen

Ikäluokkatamma Finlandia-voittajan talliin Ruotsiin

Finlandia-Ajosta tuli perhejuhla - videohaastattelussa Kari Lähdekorpi perheineen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video