Uutiset

Janne Korpi nappasi ensimmäisen V75-voittonsa Reima Kuislan Mandela Zonilla

Teivon T75-ravit tarjosivat herkkua, mutta myös ulkomailla lauantai oli kiinnostava ja menestyksekäs suomalaispäivä. Yhdeksi huippuhetkeksi nousi Janne Korven ohjastajauran V75-avausvoitto Reima Kuislan omistamalla Mandela Zonilla.
Anu Leppänen
Janne Korpi - tuore Ruotsin 75-voittaja.

Janne Korpi vastaa myös isänsä Pekka Korven tallin hevosten valmennuksesta Ruotsissa Julmyran valmennuskeskuksessa sijaitsevassa tallissa, jossa on tällä hetkellä 14 valmennettavaa. Avausvoitto naapurin tasokkaassa "liigassa" V75-raveissa, vieläpä finaalikierroksella, oli merkittävä hetki hiljattain 35 täyttäneelle suhteellisen tuoreelle hevosammattilaiselle. Janne Korpihan vietti aikuisikänsä alun lumilautaillen maailman huipulla.

Mandela Zon, 4, lähti lujaa, muttei tarpeeksi lujaa, ja valjakko tyytyi pian paikkaansa toisen radan veturina johtavan Pacific Kingdomin taustalla. Kierroksen kohdalla suosikki Lucky Truc kiersi vetämän toista jonoa. Loppukaarteessa Korvelle ja Mandelalle löytyi tila nousta neljännelle, ja viimeisellä 100 metrillä valjakko osoittautui niukasti mutta varmasti nopeimmaksi. Ori Mandela Zon otti 220000 kruunun arvoisen klass II:n finaalivoiton kilometriajalla 13,6/140 metriä. Kovaa keittoa alimmassa 75-divisioonassa!

Tästä näet Mandela Zonin lauantain lähdön (Manny Musclen suomalaisvoitto löytyy samasta linkistä lähdöstä kaksi).

"Hyvältä tuntuu", Korpi kommentoi leveän hymyn kanssa ATG Liven lähetyksen haastattelussa.

"Koitin keulaan, mutta muilla sisäpuolella oli nopeampia. Homma ratkesi lopulta hyvin sittenkin."

Korpi kertoi tilanteestaan myös ennen voittoaan Suomen TotoTV:n lähetyksessä Kari Lähdekorven haastattelemana.

"Saan tehdä aika itsenäistä työtä täällä Ruotsissa. Kysyn isältä neuvoa välillä, mutta treeni on itse suunnittelemaani kuitenkin. Tallissa olisi tilaa useammille hevosillekin, mutta henkilökuntaa pitäisi löytää siinä tapauksessa lisää tänne Julmyraan."

Hieno oli myös Hannu ja Mikko Laakkosen kasvattama ja omistama nelivuotias ori Manny Muscle (Muscle Hill) Solvallassa kauden avausstartissaan. Reijo Liljendahlin valmennettava vei Margaretas Tidiga Unghästserien nelivuotiaiden oriiden ja ruunien kisan 300000 kruunun arvoisen ykkösen kilometriajalla 13,2 keulasta. Timo Nurmoksen talli otti "pakollisen" finaalivoittonsa puolestaan Prodigiouksen pojalla Global Undecidedillä (T75-5). Samoin talliin tuli Margaretan kolmevuotiaiden tammojen lähdön ykkönen Marion Fouty Bonin (Mister J.P.) juoksemana ennen 75-kohteita. Aina varma Jorma Kontio hoiti ohjastuksen. Tamma on Ranskan keskusjärjestön puheenjohtajan Jean-Pierre Barjonin kasvatti ja omistama hevonen.

Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistama Sobel Conway starttasi hieman myöhemmin Vincennesissä tällä kertaa ilman menestystä. Nicolas Bazíren ohjastaman ruunan vastus oli kovenemaan päin, mutta ruuna itsekin ehkä tänään vaisumpi ja jäi kahdeksanneksi. Firecracker veti keulassa raivoisasti 10-tahtia. Lopussa sekin meni hapoille, mutta voitti silti 2700 metrin tasoitusajon varmasti kilometriajalla 12,0. Ykköspalkinto oli 30150 euroa.

Tästä pääset Vincennesin tuloksiin ja lähdön videoon (replay).

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutsiviikko minuutissa: MOT puhutti - työryhmä yrittää rakentaa vastuullista hevostaloutta

Juho Ihamuotilalla kädet täynnä uusia mielenkiintoisia varsoja - Father's Eyes siirtyi siitokseen

Tauno Hyriäisen vauhtisunnuntai: "Hermes Bokolle sulhanen lennosta - onneksi hyvä finaalipaikka Laralle"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video