Uutiset

Ylitalo ja Lähdekorpi lähtivät kimppaan toistensa hevosiin Kaptahiin ja Amorcer Levalloon

Arvo Ylitalo myi viime lauantaina 10,9 menneestä kasvatistaan Kaptahista puolet tutulle kumppanille, Kari Lähdekorvelle. Maksuna tuli puolet Lähdekorven Amorcer Levallosta ja rahaakin.
Terhi Piispa-Helisten
Sobel Conway, tässä vielä Suomessa, on yksi Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon monesta yhteisestä menestyshevosesta. Nyt heillä on kummallakin yksi lisää.

Molemmat kaupan kohteina olleet hevoset ovat Petri Salmelalla valmennuksessa, ja kumpikin starttasi lauantain 75-kierroksella Bergsåkerissa. Lähekorven Amorcer Levallo (Chocolatier) laukkasi kakkosena maaliin. Viisivuotias menetti todennäköiseltä näyttäneen 55000 kruunun kakkospalkinnon sekä 11-ajan. Kaptah (Prodigious) puolestaan oli kolmas ennätysajallaan 10,9 ja tienasi 34000 kruunua.

Voit katsoa ruunien lauantain startit tästä. Amorcer Levallo starttasi lähdössä viisi, joka lähtee n. videon kohdasta 14:20 ja Kaptah kuudennessa kohteessa heti perään.

Tilanne eteni siten, että Kaptahista oli väännetty jo ennen lauantaita kauppaa Belgian suunnalle. Ostajakandidaateilla oli suunnitelmia kilpailuttaa Suomen Derbyn viitosta 2019 Ranskan rahalähdöissä. Kovan tuloksen jälkeen tarjoukset ruunasta olivat nousussa ja niitä tuli lisää uusilta tahoilta. Hevosen kasvattanut Ylitalo kuitenkin kysyi, haluaisiko kimppakaverinsa monessa muussa hevosessa, Lähdekorpi, ostaa hevosesta puolet? Kumppanukset sorvasivatkin kaupan valmiiksi keskenään.

"Nyt molemmilla on sama määrä hevosia, mutta kaksin verroin jännitettävää", Arvo Ylitalo myhäilee.

"Toki hevosia kannattaisi myydä, varsinkin silloin kun niistä joku maksaisi kunnon summia, mutta tämä meni nyt näin. Toistaiseksi molemmat jatkavat Salmelan tallista. Jatkossa toki muutoksetkin ovat mahdollisia, esimerkiksi Kaptahin suuntaaminen tosiaan Ranskaan. Mutta ei mennä asioiden edelle, suunnitellaan rauhassa eri osapuolten kanssa. Nythän hevoset menevät hyvin Salmelalla ja Ruotsin 75-lähdöissä on myös hyvin palkintorahaa jaossa. Hevoset itsekin ratkaisevat, mitä niillä koitetaan jatkossa."

"Kumpikin vaikuttaa hyvävireiseltä, joten toivotaan että niitä pääsee taas jännittämään. Lähdekorven kanssa on jatkossakin mahdollisuus, että hevoset voidaan myydä, enkä minä ole ollut niissä toimissa poikkipuolinen. Jos myydään niin myydään, mutta tällä hetkellä on ajatus, että katsotaan miten ne menevät jatkossa."

"Sobel Conway oli Ranskassa viime starttiin aiempaa vaisumpi ja sovittiin ainakin kuukauden tauosta. Nyt se kuukausi on mennyt, mutta en ole ainakaan nähnyt sitä vielä listoilla - siinä suurin piirtein kaikki, mitä sieltä suunnalta tiedän. Ei se tiedottaminen pohjoismaisille omistajille ole heidän vahva puoli, mutta tulokset sen sijaan ovat olleet hyviä."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Petri Salmela: ”Eläessäni en ole ajanut näin kovaa hevosella läpi, kuin tänään Makethemarkilla Solvallassa!”

Lähdekorven ja Ylitalon Mo Sjur tulikokeessa lauantaina

Kari Lähdekorpi ja Arvo Ylitalo hankkivat 10-aikaisen Svampen-sankarin – menee treeniin Kimmo Aholalle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video