Uutiset

Kaukaloista kaviourille – Jokerien hyökkääjä Antti Pihlströmille lupa ohjastaa kilpaa

Huippujääkiekkoilija Antti Pihlström läpäisi Vermossa lauantaina 24. huhtikuuta järjestetyn C-ajolupakurssin loppukokeen, ja hän on näin valmis ohjastamaan raveissa kilpaa.
Suomen Hippoksen kuvapankki
Hevosiin hurahtanut, raveista innostunut. Antti Pihlströmillä on nyt lupa ajaa kilpaa. Loppukokeen hän suoritti Nina Pettersson-Perklénin tallin Dugarry Zetillä.

Hippoksen tiedotteen mukaan Vermossa maaliskuussa käynnistyneelle C-ajolupakurssille osallistui 13 henkilöä, joista yksi oli KHL-joukkue Jokerien jääkiekkoilija Antti Pihlström. Raviurheilussa Pihlström on kunnostautunut aiemmin omistajana ja kasvattajana. Tähtitamma Peanuts on yksi hänen osaomistamistaan hevosista.

 

Loppukokeissa on sekä teoria- että ajo-osuus.

 

”Kurssi meni tosi hyvin. Ajohommat olivat ihan hyvin hallussa mutta noihin kirjallisiin kokeisiin joutui kertaamaan. Olen aika vähän noita valjastushommia tehnyt, niin sitäkin puolta piti harjoitella”, 36-vuotias Antti Pihlström sanoo.

 

Pihlström kertoo ottaneensa ensituntumaa ohjastamiseen liki 15 vuotta sitten.

 

”Olisiko se ollut 2007, kun hyppäsin ensimmäistä kertaa kärryille. Kävin ajamassa Southwind Tequilaa Risto Airaksisella. Sen jälkeen hevosia on tullut ajettua välillä enemmän ja välillä vähemmän”, Pihlström lausuu.

 

Pihlström on ajanut korttikurssin aikana siuntiolaisen ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklénin hevosilla. Reilun kuukauden kestänyt koulutus sujui Pihlströmin mukaan positiivisissa merkeissä.

 

”Kurssi meni tosi hyvin. Varsinkin volttilähdöt ovat tuntuneet luontevilta.”

 

Ravikilpailusääntöjen mukaan C-ajoluvalla ohjastaja voi kilpailla lähdöissä, joissa ensipalkinto on enintään 2 400 euroa. Pihlström sanoo, että hänellä ei ole kiirettä kilvanajoon.

 

”Kilpailemista ei ole vielä kerennyt kauheasti miettimään. Nyt kun kesä alkaa, niin kyllähän se kiinnostaa, että pääsisi rytmiin ja ajaisi enemmän kuin yhden startin. Näin saisi käsitystä siitä, millaista kilpaileminen on käytännössä”, Pihlström miettii.

 

Hänen ohellaan Vermosta hankki itselleen ajolisenssin ravien monien roolien mediapersoona Lauri Hyvönen.

 

Hippoksen tiedotteessa kerrotaan, että vuosittain ajolupakursseille osallistuu 100-150 henkilöä. Kaudella 2019 kaviourilla esiintyi yhteensä 1 579 ohjastajaa.

 

Tästä Suomen Hippoksen tiedotteeseen. 

 

Lue myös: Jääkiekon maailmanmestari Antti Pihlström ohjastajakurssilla: "Jännät paikat myös Peanutsin kanssa"

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikon vieraan Elitloppetissa on nyt ekstralatausta

Lisää menestystä?

Kiekkomiesten tamma näytti luokkansa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video