Uutiset

Vivid Wise As, Aetos Kronos ja Don Fanucci Zet kutsuttiin Elitloppettiin – katso videolta tuoreimmat startit

Aiemmin kutsun on saanut Ecurie D.
Terhi Piispa-Helisten
Vivid Wise As on kerännyt yli miljoonan euron voittosumman, jota se yrittää kartuttaa Elitloppetissa. Kuva on vuoden 2020 Prix d'Ameriquesta, jossa oria ohjasti Yoann Lebourgeois.

Euroopan suurin sprintterikilpailu Elitloppet kutsui sunnuntaina kolme uutta hevosta mukaan. Kutsun saivat Italiaa omistajan kotimaan mukaan edustava Vivid Wise As, Yhdysvaltoja edustava Aetos Kronos ja Ruotsia edustava Don Fanucci Zet.

Vivid Wise As on tienannut reilut 1,2 miljoonaa euroa ja juossut ennätyksen 1.08,6. 7-vuotiasta oria valmentaa Alessandro Gocciadoro. Omistaja on Scuderia Bivans SRL.

Tuorein näyttö on sunnuntain Prix de l'Atlantiquen voitto Enghienissä ajalla 11,0a/2150 metriä, jonka voi katsoa videolta täältä.

5-vuotias Aetos Kronos on kerännyt 850 000 euron voittosumman ja ennätyksen 10,0a/2100 metriä. Jerry Riordanin valmentama ja Team Snyden AB:n sekä Aetos Dios AB:n omistama ori oli mykistävän hyvä voittaessaan eilen Halmstadissa Paralympiatravetin karsintalähdön tuloksella 12,0a/2100 metriä. Videolta voi katsoa, miten raskas juoksu kiertelyineen tai pari haparointia eivät painaneet liikaa.

5-vuotiaan Don Fanucci Zetin voittosumma on 500 000 euroa ja ennätys lyhyestä ryhmästä 09,6a, joka syntyi viime vuonna SprinterMästarenin finaalissa. Derbyssä ori oli kakkonen. Hevosta valmentaa Daniel Redén ja sen omistaa Stall Zet. Tuorein startti on Bollnäsista torstailta, missä ori voitti 1640 metrin ryhmän keulasta haukotellen ajalla 11,9a.

Kutsuja Elitloppettiin viuhuu lähiviikkoina tiheään tahtiin. Muun muassa 9. toukokuuta ajettavan Finlandia-ajon voittajalle on luvassa paikka 30. toukokuuta juostavaan kisaan, jossa finaalipaikkaa kahdeksan parhaan joukossa tavoitellaan kahdessa kahdeksan hevosen karsintalähdössä. Finaalin ykköspalkinto on kolme miljoonaa kruunua.

Kaikkiaan Elitloppettiin on kutsuttu neljä hevosta: Ecurie D., Don Fanucci Zet, Vivid Wise As ja Aetos Kronos.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vauhti kiihtyy maailmalla: ME-tammat vastakkain perjantaina - Gimpanzee 09,2 - Örjanille seitsikko

Lauantain tallikommentit: "Jättisuosikilla pienet mahdollisuudet onnistua"

Uutisviikko minuutissa: Sobel Conway räjäytti Pariisissa ja monta muuta käännettä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video