Uutiset

Kari Lähdekorpi: ”Menee ja jarruttelee” - Lähdekorven ja Ylitalon Mo Sjur avasi voitolla

Ravureihin vahvasti satsaavien Arvo Ylitalon ja Kari Lähdekorven helmikuun alussa hankkima Mo Sjur avasi eilen uusista väreistä ja teki sen kullanhohtoisesti.
Kaj Närhinen
Joakim Elfving laittelemassa Mo Sjuria kotitallillaan Rommessa. Kaksikon yhteistyö alkoi sunnuntaina parhaalla mahdollisella tavalla.

5-vuotislahjakkuus Mo Sjur avasi Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistuksesta ja rommelaistreenari Joakim Elfvingin valmennuksesta voitokkaasti. Kyseessä on sekä Lähdekorvelle että Ylitalolle heidän ensimmäinen omistamansa kylmäverinen.

 

Norjalaisori siirtyi sunnuntaina Hagmyrenissä ravatussa lähdössä johtavan kupeelta puolimatkassa keulaan. Lopussa Mo Sjur vastaili Ulf Erikssonin ohjastamana varmaan voittoon ennen Norrbo Odinia. Oriin voittonoteeraus oli 26,0ke.

 

”Erikssonin Uffe ja Elfvingin Jocke olivat molemmat tyytyväisiä hevoseen. He olivat sitä mieltä, että oriilla pärjää kyllä jatkossakin. Sanoivat, että Mo Sjur menee ja jarruttelee. Voimia oli maalissa jäljellä”, Kari Lähdekorpi sanoo.

 

Hän jatkaa, että Mo Sjur kilpaili Hagmyrenissä kengät jalassa ja erilaisilla päävehkeillä kuin normaalisti.

 

”Etukenkien riisumisesta tulee vauhtia varmasti lisää. Jocke sanoi, että Mo Sjur on treeneissä vähän vetelä, mutta eilen ori oli ollut alleajossa turhan pirteä. Sen vuoksi päävehkeitä muuteltiin starttiin.”

 

Alkukesästä olisi Suomessa 5-vuotiaille kylmäverisille tarjolla isoja kisoja, kuten 16. kesäkuuta Vermossa ravattava Tawaststjernan Muistoajo ja PowerParkin juhannusaaton Speedex-lähtö. Mo Sjur pysynee lähiaikoina kuitenkin Ruotsin puolella.

 

”Arvo oli vähän sitä mieltä, että ollaan Ruotsissa. Östersundissa on 12. kesäkuuta suuri lähtö 220 000 kruunun ykkösellä. Siinä on 700 000 kruunun paalu, joten voittosummaa pitää varjella sitä varten”, Lähdekorpi pohtii.

 

Bork Odinin pojan Mo Sjurin voittosumma on 643 504 kruunua.

 

Lue myös: Kari Lähdekorpi kylmäverisillä kaupoilla - lahjakas 5-vuotias vauhtihirmu Mo Sjur Rommen kautta Suomeen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kari Lähdekorpi kylmäverisillä kaupoilla - lahjakas 5-vuotias vauhtihirmu Mo Sjur Rommen kautta Suomeen

Katso video: Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon uusi kylmäveritykki treenaa ruotsalaisen kevätauringon alla

Sobel Conway aloitti vahvasti kakkosella Vincennesissä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video