Uutiset

Iloisia ja yllättäviä uutisia: helmikuussa hengestään taistellut Evartti on ilmoitettu starttiin

Hallitsevan ravikuninkaan hovista tulee yllätysuutinen. Evartti on ilmoitettu tämän viikon perjantaiksi starttiin Kajaaniin.
Terhi Piispa-Helisten
Hallitseva ravikuningas Evartti on esittänyt taukonsa jälkeisissä kisoissaan kipakat kirit. Lauantaina ori tähtää Kainuu-ajon ykköseksi. Vanhalla valtiaalla Jokivarren Kunkulla on sama tavoite.

11. helmikuuta elämänsä toiseen ähkyleikkaukseen joutuneen Evartin toipuminen on ollut perusteellista ja odotettua ripeämpää. Hallitsevan kuninkaan valmentaja Antti Ojanperän mukaan oria on pidetty kaiken aikaa liikkeessä, eikä huippu-urheilijan kunto päässyt merkittävästi laskemaan vaikeuksien keskelläkään. Evartti aloitti varovaisen lenkkeilyn maaliskuun lopulla.

 

”Kaikki on mennyt helmikuun jälkeen hienosti, odotettua paremmin. Paluu alkoi kristallisoitua minulle heti sillä ensimmäisellä lenkillä maaliskuussa. Evartti oli silloin niin kuin sitä ei olisi leikattukaan. Ori oli tosi iloinen, kun se pääsi lenkille. Lihakset ja kaikki... Evartista ei ollut jäänyt pois mitään”, Antti Ojanperä lausuu.

 

”Älytön matka on kuljettu siitä helmikuusta tähän pisteeseen. Uskomaton juttu. On tunnelmissa eroa, kun vertaa helmikuuta tähän.”

 

Ojanperä täsmentää, että eteneminen tapahtuu täysin hevosen ehdoilla.

 

”Normaaleilla valmisteluilla tullaan starttiin. Ajan tänään oriilla kevyesti, ja huomenna lasken muutamia vetoja. Hyvää suoritusta voi Kajaanista odottaa, mutta ei tietenkään huippuesitystä. Pidemmälle meneviä suunnitelmia ei vielä ole tehty, mietitään jatkoa Kajaanin jälkeen.”

 

Ennen ähkyleikkaustaan Evartti ennätti kilpailla tällä kaudella kerran. Ori oli Oulussa 6. helmikuuta Toto75-lähdössä tasapääykkönen Jamirin kanssa. 

 

Kajaanin lähtölistat ilmestyvät myöhemmin tänään maanantaina.

 

EDIT 11.05: Kajaanin listat ovat juuri ilmestyneet. Evartti kilpailee Santtu Raitalan ohjastamana ravien päätöslähdössä.

 

Lue Evartin ähkyn vaiheista:

Kuninkaan kunto kohenee - ”Evartti on virkeä ja elämäniloinen”

Valonpilkahduksia Viikistä – ähkyleikatun Evartin suoli toimii

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MAS Champ sai paikan huipulla: Kymi GP odottaa!

Ojanperän hevoset eivät lähdekään Solvallaan – Evartilla kaikki kunnossa ja kuninkaan kausi jatkuu viikon päästä

Yleisö pääsee Äimäraution Toto75-raveihin ulkokatsomoon, terassille ja ravintolaan – myös Pilvenmäelle ja Kajaaniin otetaan rajoitetusti väkeä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video