Uutiset

Heli Tarrimaa valmistautuu superviikonloppuun – Hoitohevoset Aetos Kronos ja Gareth Boko juoksevat kilpaa lauantaina Kouvolassa ja Bodenissa 100 000 euron ykköspalkinnoista

"Minä lähden keskiviikkona kohti Bodenia ja Petri lentää Aetoksen kanssa Kouvolaan perjantaina."
Terhi Piispa-Helisten
Heli Tarrimaa on tottunut reissaamaan hoitamiensa huippuhevosten kanssa. Kuvassa hän valmistautuu Prix d'Amerique -lähtöön Ringostar Trebin kanssa Vincennesissä.

Etelä-Ruotsissa Halmstadissa asuvalla Tarrimaan pariskunnalla on edessään hektinen loppuviikko. Heli Tarrimaa lähtee työnantajansa Jerry Riordanin valmentaman Gareth Bokon kanssa keskiviikkona kohti Bodenia.

"Yövymme Sundsvallissa, ja olemme perillä Bodenissa torstaina. Norrbottens Stora Pris ajetaan lauantaina. Menemme saman kaavan mukaan kuin Ranskan kilpailureissuilla”, kertoo Heli omasta matkasuunnitelmastaan.

Riordanin valmennettavista Aetos Kronos kilpailee lauantaina Kouvolassa ravattavassa Kymi GP:ssä. Lentokuljetus Kouvolaan lähtee perjantaina Malmöstä, ja Helin puoliso Petri Tarrimaa lentää Aetos Kronoksen kanssa.

"Aetos Kronos ei ole koskaan lentänyt. Lentomatka on sen verran lyhyt, että eiköhän se luonnistu hyvin”.

Riordanin kaksikko selvitti tiensä Elitloppet-finaaliin, jossa Gareth Boko spurttasi hienosti kolmanneksi.

"Kumpikin passeistani suoritti todella hyvin Elitloppetissa. Gareth Bokon juoksut onnistuivat sekä karsinnassa että finaalissa kuin elokuvissa. Aetoksen kanssa juoksunkulku finaalissa ei oikein luonnistunut. Kumpikin on palautunut kahden hiitin kilpailusta todella mainiosti”, analysoi Heli vajaan kolmen viikon takaista Elitloppetia suojattiensa osalta.

Sekä Bodenissa että Kouvolassa voittaja palkitaan samansuuruisella summalla, 100 000 eurolla ja miljoonalla kruunulla. Molemmissa kilpailumatkana on täysi matka autolähetyksellä.

"Magnus A Djuse jatkaa Aetoksen ohjissa Kouvolassa. Sisäradan lähtöpaikka ei ehkä ole aivan optimi. Magnus A on ajanut hyvin Aetoksella, ja luotan että hän selvittää mahdolliset ongelmat lähdön aikana. Ranskalaista Delia du Pommereuxia pidän pahimpana vastustajana sen huonosta lähtöpaikasta huolimatta”, pohtii Heli Kouvolan lähtöä.

Gareth Boko on juossut Riordanin valmennuksesta käsin ainoastaan mailin kisoja. Heli huomauttaa kuitenkin Gareth Boko juosseen urallaan aiemmin paljon pitkän matkan lähtöjä. Bodenin 2 140 metriä pitäisi sopia hyvin kahdeksanvuotiaalle oriille. Ohjaksissa jatkaa Elitloppetin tapaan Mats E Djuse.

"Kummallekaan ei tehdä varustemuutoksia. Hevoset ovat kunnossa, mutta eihän näille huippuhevosille ole tarjolla helppoja lähtöjä”, naurahtaa Heli.

Helin viikko ei kuitenkaan pääty Bodeniin.

"Jerry lentää lauantaina aluksi Kouvolaan, ja yrittää luovia itsensä Bodeniin, sillä päälähtö Bodenissa ajetaan vasta vähän ennen kymmentä illalla. Lähdön jälkeen meidän on tarkoitus ajaa yötä myöten vuorotellen hevosautolla Eskilstunaan asti”, paljastaa Heli kotiinpaluusuunnitelman.

Eskilstuna valikoitui pysähdyspaikaksi, sillä Riordanin tallista kilpailee peräti viisi kolmevuotiasta sunnuntaina ravattavissa E3-karsinnoissa.

"En ole ehtinyt katsella lähtölistoja vastuksen suhteen. Meidän varsamme vaikuttavat mukaville aloittelijoille. Mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa ne ovat kilpakumppaneihin verrattuina."

Lue myös:

Kymi Grand Prix'n lähtöradat arvottiin – Aetos Kronos ykköselle, Delia du Pommereux kasille

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tämä ei ollut ihan jokapäiväistä raviurheilua" – Titaanien taisto päättyi taas Odd Heraklesin voittoon – videolla valmentajan tuuletus voittajan julkistuksen hetkellä

"Solvallassa 8, Bjerkessä 10 ja nyt Härmään rata 12. Arpaonnemme ei ole ollut ihan täydellinen viime aikoina"

Toto75-karonkka: Kouvolassa ranskalaisjuhlaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video