Uutiset

Antti Ojanperä sydänleikkaukseen perjantaina

Viime torstaina sairaalaan joutuneen huippuravivalmentaja Antti Ojanperän käsi on jo leikattu. Sydänoperaatio on edessä perjantaina.
Terhi Piispa-Helisten
40-vuotiaan Antti Ojanperän sydän operoidaan perjantaina. Pihtiputaalaisella on sen jälkeen edessään toipumisen tie ja kolmen kuukauden sairausloma.

Viime torstaina onnettomuuden seurauksena Keski-Suomen keskussairaalaan joutunut pihtiputaalainen menestysvalmentaja Antti Ojanperä odottaa sydänleikkaustaan levollisena. Häneltä löydettiin synnynnäinen ja iso aortan laajentuma sekä läppävika onnettomuuden hoitotoimenpiteiden yhteydessä.

 

Ojanperää on valmisteltu Jyväskylässä leikkausta varten, ja hänet siirretään Tampereen yliopistolliseen sairaalaan torstaina. Leikkaus on edessä perjantaina.

 

”Rintalasta avataan, joten kyseessä on iso operaatio. Se kestää kuulemma sen 7-8 tuntia. Eihän se ole riskitön leikkaus, mutta sellainen rutiinioperaatio kuitenkin. En voi sanoa, että pelottaisi. Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin”, Antti Ojanperä lausuu.

 

”Jonkun aikaa joudun olemaan leikkauksen jälkeen Tampereella sairaalassa, olisiko viikon verran. Sitten mut tuodaan takaisin tänne Jyväskylään tarkkailtavaksi. Kolmen kuukauden sairausloma näissä tapauksissa määrätään. Hevosen kärryillä ei saa istua, eikä mitään muutakaan pidä ponnistella”, Ojanperä kertoo.

 

Murtunut kyynärpää operoitiin jo viikonloppuna. Ojanperältä murtui rytäkässä myös lantio. Sen annetaan luutua itsestään.

 

”Kyynärpääleikkaus meni hyvin. Kipeä käsi toki on, samoin lantio. Ei tämä hääviä tietenkään ole. Pääsen kävelemään vessaan ja takaisin, mutta enpä juuri pidemmälle. Kipulääkkeitä saan, ja nukkumaan olen onneksi pystynyt aivan asiallisesti”, Ojanperä sanoo.

 

Laajaa valmennustoimintaa pyörittävä ravitreenari on koettanut levätä laakereillaan, mutta välillä hän ei ole mahtanut itselleen mitään. Maanantaina Ojanperä oli ilmoitellut hevosia starttiin. Suur-Hollola-viikonlopun tapahtumat oli pitänyt myös seurata valppaasti televisiosta. Team Ojanperän lippua liehuttivat loistavasti suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa kakkoseksi komealla täyden matkan volttituloksella 20,8 kamppaillut Jokivarren Kunkku ja lämminveristen kisan kanuunakirinsä voimin voittanut MAS Champ.

 

"Kyllähän nuo Lahden menestykset hienoilta tuntuivat, ja ne antoivat tietyllä tapaa tilaa hengittää. Täällä tarkkailevat sydäntä koko ajan. Kun pulssi löi Suur-Hollola-finaalien aikaan 160:ssä, niin lääkäri sanoi, että pitäisiköhän rauhoittua. Ei pysty, nyt on vähän jännempi päivä, vastasin”, Ojanperä nauraa.

 

Lue myös:

Antti Ojanperä ja hänen työntekijänsä rajuissa onnettomuuksissa - uskomattoman tapahtumaketjun seurauksena dramaattinen löydös

 

Team Ojanperä ja MAS Champ "ihan syvältä sieltä" Suur-Hollolan voittoon

 

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ojanperän kunkuilla kaikki hyvin: Jokivarren Kunkkua tutkitaan – Evartti palauttelee kahlaamalla

Evartin toinen kuninkuus: "Eloonjäämisbileet!"

Evartin "lähiomainen" Jutta Ihalainen: "Kylmät väreet menevät"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video