Uutiset

Roni Paldanille mielenkiintoinen 14-aikainen Maharajah-tamma

”Mukava että saadaan Sipolan Harri jälleen hevosenomistajaksi. 10 vuotta ilman hevosta on pitkä aika”; naurahtaa Paldan.
Ville Toivonen
Roni Paldan sukkuloi toistaiseksi Suomen ja Ruotsin väliä. Syksyllä on edessä Ruotsin ammattivalmentajan lisenssiin vaadittava kurssi.

Suomen ja Ruotsin väliä sukkuloiva Roni Paldan on tyytyväinen valmennettaviensa suorituksiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

”700 000 kruunua 60 starttiin ovat minusta ok. Meillä oli hyvä talvi valmentaa hevosia Söderbyssä. Se on näkynyt kevään ja kesän ajan hyvissä suorituksissa”, kertoo 18:aa hevosta Arlandan naapurissa sijaitsevalla Söderbyn tilalla valmentava Paldan.

Suomessa on pääasiassa varsoja ja siitostammoja.

”Vaimo huolehtii Suomen päästä. Myin oman tilani pois jokunen aika sitten, ja hevoset ovat vanhempieni tilalla. Lapset ovat Suomessa koulussa. Vielä ei ole tarkoitus siirtyä Ruotsiin”, mies toteaa.

Viimeisimpänä saapui talliin neljävuotias Peachonthebeach. Maharajah – Donato Hanover yhdistelmästä oleva tamma on tehnyt kaikki starttinsa Roger Walmannin käsistä.

”Meille se tuli Nina Pettersson-Perkléniltä. Olavi Nikkinen myi Sipolan Harrille ja minulle osuudet. Annetaan tamman kotiutua rauhassa. Ei pidetä kiirettä starttaamisen kanssa”, kertoo Paldan tammasta, joka on ravannut 15 000 euron voittosumman ja 14-ennätyksen.

Harri Sipola on tehnyt pitkän uran niin Suomessa kuin Ruotsissa ammattimaisten hevoskuljetusten parissa.

”Harri on jo pitemmän aikaa puhunut haluavansa taas hevosenomistajaksi. Huudettiin useampaa hevosta nettihuutokaupoista. Onneksi löytyi tämä tamma."

”Mukava, että saadaan hänet jälleen hevosenomistajaksi. 10 vuotta ilman hevosta on pitkä aika”; naurahtaa Roni.

Syksyllä Ronilla on edessä ammattivalmentajakurssi. Ruotsalaisen lisenssin Roni saa syksyn aikana.

Paraikaa Suomessa käymässä olevalla Paldanilla on edessään kiireisiä päiviä. Neljä valmennettavaa starttaa muutaman päivän sisään Axevallassa, Solvallassa ja Lindesbergissä. Maanantai-iltana Solvallan avauslähdössä starttaava Locale Boko on Paldanin mukaan todella mielenkiintoinen aloittelija.

”Se ja Peter Piper tulivat minulle, kun Kivimaan Marjo lähti takaisin Suomeen. Kumpikin on oikein lupaavan oloisia hyväsukuisia Ruotsissa syntyneitä kolmevuotiaita. Kaiken onnistuessa voisi niillä pärjätä vähän isommissakin lähdöissä."

Lue myös: Auto ja kuski ei riitä hevoskuljetuksiin: Lupiakin tärkeämpi on kokenut, vastuullinen ja eläimiin tottunut, sanoo Harri Sipola

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Roni Paldanilta tasavahva kolmikko Elitloppet-viikonlopun tiimellykseen - ”Oriilta riisutaan nyt ensimmäistä kertaa sen uralla kengät”

Auto ja kuski ei riitä hevoskuljetuksiin: Lupiakin tärkeämpi on kokenut, vastuullinen ja eläimiin tottunut kuljettaja

Nousevalla valmentajanimellä Roni Paldanilla momentum - valmennettava 75-finaalissa tänään

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video