Uutiset

Sannimaria Puotila saa jännittää tänään Ruotsin Tammaderbyä: "Kyllähän Jerrykin osaa laittaa hevoset kuntoon isoihin finaaleihin"

Sannimaria Puotila ja Globalizer ovat kokeneita suurkilpailufinalisteja. Viime vuoden E3-voittaja tavoittelee Tammaderbyn voittoa tänään Jägersrossa kello 16.45.
Mia Nilsson
Sannimaria Puotilan hoitama Globalizer voitti vuosi sitten elokuussa tammojen lyhyen matkan E3-finaalin Rommessa.

Jerry Riordanilla Halmstadissa työskentelevä Sannimaria Puotila on päässyt kokemaan useamman suurkilpailufinaalin Globalizerin (i. Bold Eagle) kanssa. Viime kesänä kaksikko pääsi aina voittajakehään saakka lyhyen matkan E3-finaalin jälkeen Rommessa.

Tänä vuonna tamma on tehnyt mainion kauden selviten sekä Stoprinternin ja Stochampionatin finaaliin, mutta suuri onnistuminen tältä vuodelta kuitenkin uupuu.

"Finaaleissa on toki karsintoja kovempi vastus. Marginalit esimerkiksi juoksunkulun suhteen ovat pienet."

Tänään Sannimaria Puotilalla ja Globalizerilla on edessään Tammaderbyn finaali, jossa voittajaa odottaa premiechansningnin ansiosta kahden miljoonan kruunun ykköspalkinto. Sannimaria on rauhallisin mielin ennen hoitajauransa ensimmäistä derbyfinaalia.

"Sain ratojenvalintatilaisuudessa kuutospallon arvontakorista. Viimeisenä kun valitsee, niin eipä sieltä paljon muuta ole tarjolla kuin rata 12. Tuolta olemme ihan toisten armoilla. Ohjastaja Stefan Persson tuntee hevosen, ja tekee varmasti parhaimpansa. Jatkamme ihan samoilla varusteilla kuin aiemmissakin starteissa”, analysoi Sannimaria.

Sannimaria on tyytyväinen, jos hänen suojattinsa tekee hyvän esityksen sunnuntaina. Sijoituksella ei ole niin väliä hankalalta lähtöpaikalta.

Tammaderbyn jälkeen Globalizerin ohjelmaan kuuluu näillä näkymin Breeders Crownin välierät. Lopuksi Sannimaria haluaa nostaa esiin suomalaispanoksen Ruotsin derbysunnuntaina.

"Timo Nurmoksen finalistit tekivät kyllä todella kovat esitykset. Timolla on uskomaton kyky ajoittaa kuntohuippu ison rahan kisoihin”, suitsuttaa Sannimaria. Suomalaishoitaja kuitenkin lisää virnistäen heti perään "Kyllähän Jerrykin osaa laittaa hevoset kuntoon isoihin finaaleihin."

Lue myös:

Sannimaria vaihtoi jääkiekon raviurheiluun

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tälläkin hetkellä olen ainoa ruotsalainen suomalaisten joukossa" – Lisa Mannberg arvostaa Petri Salmelaa ja Mika Forssia

Nurmos avoimena Calgary Gamesistaan: "Viisain hevonen ehkä ikinä, talvimeeting tai siitosura nopeastikin mahdollisia - kaikki auki"

Maailmantähti on syttynyt: uskomaton Calgary Games sai Kontion tuulettamaan Derbyssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle