Uutiset

”Mun mielestäni ravikoulut ovat paras tapa hankkia lajin pariin uusia harrastajia” - Teivon ravikoulun toiminta uusiin ja entistä isompiin puihin

Teivon ravikoululla kurssitarjonta monipuolistuu ja toiminta laajenee. Myös poni- ja hevosmäärä lisääntyi.
Ei ole riemulla rajaa, kun hyvällä hevosella ajaa! Minttu Mäkinen ja Earn n'Burn antavat ohjastusopetusta innokkaalle oppilaalle.

MT Ravinetissä uutisoitiin viime viikolla, että Teivossa vuokralla ollut Pirkanmaan raviurheilun perushahmoihin kuuluva Matti J. Mäkinen luopuu tallistaan. Hänen 1990-luvun puolivälistä saakka isännöimänsä ratatalli tulee Teivon Ravikoulun käyttöön.

 

Ravikoulun toiminnasta vastaava Viena Kauppi kertoo, että tämä mahdollistaa laajentumisen monessakin suhteessa. Ensinnäkin, koululle tuli yksi poni ja yksi hevonen lisää. Näin koulun kavioeläinten pääluku kohoaa kolmeen poniin ja neljään hevoseen. Toisekseen kurssitarjonta laajenee ja ryhmäkokoja voidaan kasvattaa.

 

”Ensi viikolla meillä alkavat lasten ja aikuisten ryhmäkurssit. Vähäisen hevosmäärän vuoksi aiemmin on voitu pitää vain pienryhmä- ja yksityistunteja. Paitsi kursseja, meillä on kaikille avointa leiri- ja kerhotoimintaa”, Kauppi sanoo.

 

”Me panostamme lapsiin ja nuoriin. Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa. Tampereen yliopistollisen sairaalan nuoret potilaat ovat meillä hevosavusteisen toiminnan parissa. Lisäksi olemme mukana valtakunnallisessa Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa, jonka kautta meille tulee kouluista kerholaisia.”

 

Kauppi jatkaa, että niin ikään ensi viikolla alkaa 16-28-vuotiaille suunnattu Ylöjärven etsivän nuorisotyön kanssa toteutettava iltapäivätalli. Kyseessä on matalan kynnyksen maksutonta hevostoimintaa ylöjärveläisille nuorille järjestävä projekti.

 

”Hauska kytkös on se, että sekä Tays että Ylöjärven etsivän nuorisotyö saivat taloudellista tukea Tapparan ja Ilveksen Raviliigoilta. Sitä kautta ne pystyvät nyt hyödyntämään meidän palveluitamme. Toivottavasti tukea pystytään antamaan sitä tarvitseville myös jatkossa, sillä uuden kimpan Charité Violet Teivon omistama Stonecapes Violet ravaa rahaa Tampereen lastenklinikalle”, Kauppi lausuu.

 

Kolmevuotiaaksi kääntynyt Stonecapes Violet avasi kilpauransa Teivossa 28. joulukuuta 2 000 euron arvoisella voitolla. Tamman 800 omistusosuutta on myyty loppuun.

 

Kauppi on vakuuttunut, että ravikouluille on tilausta ja että ne ajavat koko lajin etua.

 

”Mun mielestäni ravikoulut ovat paras tapa hankkia lajin pariin uusia harrastajia. Jokaiselle maakuntaradalle pitäisi saada edes jollain tasolla toimiva ravikoulu.”

 

Rahoituksen järjestyminen on luonnollisesti avainkysymys.

 

”Tähän en osaa sanoa mitään viisasta. Koulujen rahoitus pitäisi saada ministeriön tukien piiriin. Raveissa ollaan tässä asiassa valovuoden jäljessä ratsastuspuolesta. Siellä ratsastuskoulut tulvivat asiakkaita.”

 

Ratsastuksesta puheen ollen, raviratsastus eli monté on Teivon koulussa suuressa roolissa.

 

”Lähes puolet yksityistunneista ovat montéa. Laji viehättää erityisesti ratsastuspuolen harrastajia. Monté on oiva silta lajirajojen ylitykseen”, Kauppi näkee.

 

Ravialalla on pidetty ongelmana sitä, että monen innokkaan lapsen ja nuoren harrastus lopahtaa, kun heidän perheellään ei ole mahdollisuutta hankkia omaa ponia. Pulmaan löytyy Teivon Ravikoululta ratkaisu.

 

”Meillä on valikoimissa ponivalmentaja-jakso, jossa vuokrataan poni valmennukseen ja kilvanajoon tietylle aikavälille. Tällä yritetään mahdollistaa harrastus niillekin lapsille, joilla ei ole omaa ponia eikä myöskään mahdollisuutta hankkia sitä. Tämä konsepti kannattaisi kopioida käyttöön ympäri maan”, Kauppi suosittelee.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Alkaa vaan olla niin vaarallista touhua, että pelottaa, koska vahinko sattuu” - Edesvastuuttomat autoilijat säikyttelivät hevosia Teivon tallialueella

Popeda paahtaa taas Teivossa - ”Koetetaan saada nyt vielä enemmän väkeä liikkeelle”

Teivossa jaetaan 80 000 euroa "ylimääräistä" palkintorahaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle