Uutiset

”Alkaa vaan olla niin vaarallista touhua, että pelottaa, koska vahinko sattuu” - Edesvastuuttomat autoilijat säikyttelivät hevosia Teivon tallialueella

Teivon ravikeskuksessa ovat ongelmat rallia rata-alueella ajavien autoilijoiden kanssa nousseet jälleen pintaan.
Kuva: Anu Leppänen
Teivossa oli varikkoalueen rauha järkkynyt pahoin perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun kaahailijat kiihdyttelivät menopeliensä koneita tallien ja tarhojen liepeillä.

Reilu vuosi sitten MT Ravinetissä kerrottiin Teivon ravikeskuksen kohtaamasta riesasta, jonka muodostivat välinpitämättömät autoilijat. Ylöjärvellä sijaitsevan ravikeskuksen parkkipaikka on ollut jo pidempään yleinen ”pikaetappi” raskaan kaasujalan kanssa liikenteessä operoiville autoilijoille. Kaahailijat ovat eksyneet välillä kaviourankin puolelle.

 

Viime viikonloppuna autoilijat olivat tehneet uuden ja kyseenalaisen aluevaltauksen. He olivat kaasutelleet Teivon tallialueella ja aiheuttaneet toiminnallaan alueen hevosille hermopainetta.

 

”Teivossa pidetään hevosia paljon ulkona myös yöllä. Hevoset säikkyvät helposti, ja ne saattavat tulla pelästyessään läpi aidoista. Yöllinen rälläys tallialueella on eläinten kiusaamista ja vaarallista kaikille. Vahingot voivat olla korvaamattomia”, puuskahtaa Teivon toimistolta Viena Kauppi.

 

”Ongelma tuntuu olevan jokavuotinen. Se pahenee aina, kun lunta tulee. Asialla ovat paikalliset nuoret, jotka ajavat jonninjoutavaa ralliaan mopoautoilla ja ihan oikeillakin autoilla. Aiemmin he ovat pysyneet lähinnä meidän ja klinikan parkkipaikoilla, mutta nyt viikonloppuna oli sitten päätetty tulla tallialueellekin.”

 

Kaupin mukaan jatkotoimet ovat tarpeen. Tallialuetta varjelevat lukittavat portit, mutta ne ovat jääneet radan käyttäjiltä toisinaan lukitsematta.

 

”Vähän ollaan voimattomia näiden kanssa, mutta nyt on vaan pakko koko tallinmäen väen aktivoitua, ja tallialueen porttia on pidettävä öisin ehdottomasti kiinni.”

 

Kyseessä on viranomaisasia.

 

”Onneksi on valvontakamerat, ja kaikki tietysti ilmoitetaan poliisille. Alkaa vaan olla niin vaarallista touhua, että pelottaa, koska vahinko sattuu”, Kauppi toteaa.

 

Aiemmin vastaavista ongelmista on raportoitu myös Forssan, Ylivieskan ja Riihimäen raviradoilta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Mun mielestäni ravikoulut ovat paras tapa hankkia lajin pariin uusia harrastajia” - Teivon ravikoulun toiminta uusiin ja entistä isompiin puihin

Popeda paahtaa taas Teivossa - ”Koetetaan saada nyt vielä enemmän väkeä liikkeelle”

MT Hevosten arvostettu mutta vaatimaton vieras Hannu Kamppuri: "Sitä tehdään, mitä oli tyrkyllä, ja tässä ollaan"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle