Itsenäisyyspäivän bebet

Sinivalkoinen bebe-leivos täydentää itsenäisyyspäivän juhlamenun. Levitä mustikkahillon päälle vaniljakiisseliä ja tee pinnalle siniristilippu koristerakeilla.
Tee bebe-leivoksen pinnalle siniristilippu koristerakeilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Itsenäisyyspäivän bebet

noin 20 kpl

Pohjat

  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 1/2 dl (300 g) vehnäjauhoja

Täyte

  • noin 1 dl kiinteää mustikkahilloa

Vaniljakiisseli

  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Sokerikuorrutus

  • 2 rkl kuumaa vettä tai laimennettua sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria

Pinnalle

  • sinisiä koristerakeita

Valmistusohje

Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja jauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Älä anna seoksen kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää voita vähitellen vatkaten kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Laita jäähtyneisiin leivospohjiin ohut kerros kiinteää mustikkahilloa ja levitä hillon päälle vaniljakiisseliä.

Sekoita tomusokeri nesteeseen ja valuta kuorrutus vaniljakiisselin päälle. Tee pinnalle saman tien sininen risti koristerakeilla. Jos kuorrutus ehtii kovettua, rakeet eivät tartu pinnalle.