Tuo nauris ruokapöytään ‒ testaa herkullista porotäytettä

Nykykeittiöissä melko vähälle käytölle jäävät nauriit ovat herkullisia keitettyinä. Ohjeessamme ne täytetään poronjauhelihalla sekä kahdella eri juustolla. Valitse ruokaan tasakokoisia nauriita, niin ne kypsyvät yhtä aikaa.
Täytetyt nauriit
4–5 annosta
- Ainekset
- 1 kg nauriita
- 1 sipuli
- 250 g poronjauhelihaa
- 1 rkl voita tai rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½ pkt sulatejuustoa (savuporo)
- 1 dl juustoraastetta
- Lisäksi
- ranskankermaa tai smetanaa
Valmistusohje
Keitä nauriita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi.
Nauriiden kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori jäähtyneet nauriit ja koverra sisusta pois niin, että nauriit ovat mahdollisimman onttoja, mutta seinämä pysyy koossa. Siirrä nauriit voideltuun uunivuokaan.
Hienonna pois koverrettu nauris esimerkiksi haarukalla ja sekoita siihen jauheliha, paloiteltu sulatejuusto sekä juustoraaste. Täytä nauriit jauhelihaseoksella.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut ja pinta ruskistunut. Tarjoa halutessasi ranskankerman tai smetanan kanssa.
Vinkki: Jos kaikki täyte ei mahdu nauriiden koloihin, niin tarjoa loppu lämmitettynä nauriiden kanssa. Täyte maistuu mainiolta myös leivän päällä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Söin täällä: Hitaan herkuttelijalounastajan helmi
- Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Mummon lihapullat
- Maailman parhaat uunijuurekset