Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tuo nauris ruokapöytään ‒ testaa herkullista porotäytettä

Nauris on erinomainen juures, jota on monessa kodissa harmittavan harvoin tarjolla.
Koska viimeksi söit nauriita? Kannattaa kokeilla, sillä täytetyt nauriit ovat mahtavan herkullisia.
Koska viimeksi söit nauriita? Kannattaa kokeilla, sillä täytetyt nauriit ovat mahtavan herkullisia. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nykykeittiöissä melko vähälle käytölle jäävät nauriit ovat herkullisia keitettyinä. Ohjeessamme ne täytetään poronjauhelihalla sekä kahdella eri juustolla. Valitse ruokaan tasakokoisia nauriita, niin ne kypsyvät yhtä aikaa.

Täytetyt nauriit

4–5 annosta

  • Ainekset
  • 1 kg nauriita
  • 1 sipuli
  • 250 g poronjauhelihaa
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ pkt sulatejuustoa (savuporo)
  • 1 dl juustoraastetta
  • Lisäksi
  • ranskankermaa tai smetanaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä nauriita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi.

Nauriiden kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori jäähtyneet nauriit ja koverra sisusta pois niin, että nauriit ovat mahdollisimman onttoja, mutta seinämä pysyy koossa. Siirrä nauriit voideltuun uunivuokaan.

Hienonna pois koverrettu nauris esimerkiksi haarukalla ja sekoita siihen jauheliha, paloiteltu sulatejuusto sekä juustoraaste. Täytä nauriit jauhelihaseoksella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut ja pinta ruskistunut. Tarjoa halutessasi ranskankerman tai smetanan kanssa.

Vinkki: Jos kaikki täyte ei mahdu nauriiden koloihin, niin tarjoa loppu lämmitettynä nauriiden kanssa. Täyte maistuu mainiolta myös leivän päällä.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.