Peräpohjalainen klassikko kotiin: Näin leivot aidot kampanisut
Moni on tutustunut kampanisuihin kahvitellessaan pohjoisessa. Näin valmistat kampanisuja kotona.Kampanisu on peräpohjalainen perinneleivonnainen. Lähes jokaisella pitäjällä ja tekijällä on oma reseptinsä tähän leivonnaiseen. Monisakarainen leivonnainen muistuttaa kampaa, joten nimi on siitä peräisin. Taikinaan lisätään piimää tai jotain muuta hapanta nestettä. Näin ollen kohotusaineena käytetään soodaa tai puoliksi soodaa ja puoliksi leivinjauhetta.
Kampanisut
40 kpl
- Ainekset
- 250 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl soodaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 dl piimää tai kermaviiliä
Valmistusohje
Nypi voi ja sokerit sekaisin. Lisää jauho-soodaseos sekä piimä. Sekoita, älä vaivaa taikinaa.
Pane taikina kylmään tunniksi.
Pyöritä taikinasta peukalon paksuista tankoa. Paina se kevyesti parin sentin paksuiseksi nauhaksi.
Leikkaa leivinpyörällä noin 6 cm:n paloiksi. Leikkaa palojen alareunaan 3–4 lyhyttä viiltoa. Taivuta hiukan kaarevaan muotoon pellille. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


