Voisiko suurpanimo kehittää tuottajalle kiitos -oluen? Koffin pääpanimomestari pitää oluen salkkumyyntiä harmillisena
Pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiska ei suoraan vastaa kysymykseen, mutta kertoo Koffin pyrkivän jatkuvasti nostamaan oluen arvostusta.MT uutisoi vastikään, että ohrantuottaja tienaa litrasta olutta noin kaksi ja puoli senttiä. Jotta viljelijä saisi euron, pitäisi olutta juoda 41 litraa.
MT kysyi Sinebrychoffin pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiskalta, voisiko panimo kehittää tuottajalle kiitos -oluen, jonka hinnasta nykyistä suurempi osuus menisi ohranviljelijöille.
Kangas-Heiskala ei suoraan vastaa kysymykseen, vaan kertoo, että Koff pyrkii jatkuvasti nostamaan oluen arvostusta. Hän pitää oluen salkkumyyntiä harmillisena. Monessa kaupassa halpa 24:n oluen salkku toimii sisäänheittotuotteena.
Toisaalta hinnakkaampien erikoisoluiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, mutta viljelijä ei saa niistäkään sen suurempaa osuutta. Kangas-Heiskala huomauttaa, että Koff ostaa maltaat mallastamolta, joka määrittelee niiden hinnat.
Mallasohran hinta puolestaan seuraa kansainvälisiä markkinoita. Tällä hetkellä hinnat ovat melko matalat. Näin sanoo viljelijä Antti Finskas, joka tuottaa Koffin jouluoluen mallasohrat.
Lue myös:
Tiesitkö? Olutta pitäisi juoda 41 litraa, jotta viljelijä saisi ohrankasvatuksesta euron
Koffin jouluoluen Harbinger-ohra on "Poutavuoren viljaa" Iitistä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


