Peruna-kalakroketit ja sitruunamajoneesi
Lämpimät perunakroketit sopivat esimerkiksi illallisen alkupalaksi.Peruna-kalakroketit ja sitruunamajoneesi
4 hengelle
Ainekset
- 500 g puikulaperunoita
- 200 g kypsää kalaa, esimerkiksi uunilohta
- ½ sitruunan kuori
- 2 keltuaista
- 1 tl suolaa
Panerointiin
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- (kuivattua, jauhettua mätiä)
Sitruunamajoneesi
- ½ sitruunan kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl majoneesia
- suolaa ja pippuria
Päälle
- Tuoretta tilliä
Uppopaistamiseen
- Öljyä
Valmistusohje
Kypsennä ja soseuta perunat lumeksi. Lisää kala, sitruunankuori ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää keltuaiset. Jäähdytä seos kokonaan.
Pyörittele seoksesta noin golfpallon kokoisia pallosia.
Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen astiaan vatkattu kananmuna ja kolmanteen korppujauhot ja kuivattu mäti, jos sitä on saatavilla.
Pyörittele kala-perunakroketit vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Toista pyörittely kananmunassa ja korppujauhoissa.
Lämmitä uppopaistoöljy paksupohjaisessa padassa noin 150-asteiseksi. Uppopaista kroketit rasvassa, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 2–3 minuuttia. Nosta esimerkiksi reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.
Sekoita sitruunamajoneesin ainekset.
Koristele kroketit tuoreilla tillinoksilla ja tarjoa lämpimänä sitruunamajoneesin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

