Muurinpohjaletut

Muurinpohjalla paistuvat letut ovat taattu kesäsuosikki.
Suuria muurikkalettuja herkullisempaa saa hakea.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muurinpohjaletut

16–20 isoa lettua

Ainekset

  • 9 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1 dl kivennäisvettä tai vehnäolutta

Tarjoiluun

  • hilloa
  • kermavaahtoa
  • tuoreita marjoja
  • hienoa sokeria

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää jauhot, suola, sokeri ja voisula ja vatkaa tasaiseksi.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kun taikina on turvonnut, lisää joukkoon desilitra kivennäisvettä tai vehnäolutta.

Paista taikinasta muurinpohja­pannulla suuria lettuja.

Tarjoa kuumana hillon, sokerin, marjojen ja kermavaahdon kera.