Muurinpohjaletut
Muurinpohjalla paistuvat letut ovat taattu kesäsuosikki.Muurinpohjaletut
16–20 isoa lettua
Ainekset
- 9 dl maitoa
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl kivennäisvettä tai vehnäolutta
Tarjoiluun
- hilloa
- kermavaahtoa
- tuoreita marjoja
- hienoa sokeria
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.
Lisää jauhot, suola, sokeri ja voisula ja vatkaa tasaiseksi.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kun taikina on turvonnut, lisää joukkoon desilitra kivennäisvettä tai vehnäolutta.
Paista taikinasta muurinpohjapannulla suuria lettuja.
Tarjoa kuumana hillon, sokerin, marjojen ja kermavaahdon kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

