Rahka-omenakakku

Muhkea rahka-omenakakku on omenaleivonnaisten todellinen klassikko 1970-luvulta.
Muhkea rahka-omenakakku on omenaleivonnaisten todellinen klassikko 1970-luvulta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rahka-omenakakku

8–10 annosta

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk (à 250 g) pehmeää maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3–5 omenaa
  • sokeria
  • kanelia

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 senttimetrin irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele jauhotetuin sormin taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Poista omenoista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.

Vinkki

Mikäli käytät perinteistä, tiivistä maitorahkaa, niin lisää vain yksi muna täytteeseen ja kaksi ruokalusikallista perunajauhoja.