
Raa'an kalan Japani yllättää taas: Nyt juhlitaan synttäreitä raakalihakakuilla!
Ylpeät päivänsankarit esittelevät luomuksiaan netissä.
Japanilaiset jakavat sosiaalisessa mediassa kuvia omista lihakakuistaan. Tämä kuva on julkaistu Instagramissa. Kuvakaappaus. Kuva: Kuvakaappaus
Japanilaiset jakavat sosiaalisessa mediassa kuvia omista lihakakuistaan. Tämä kuva on julkaistu Instagramissa. Kuvakaappaus. Kuva: KuvakaappausMiltä tuntuisi, jos syntymäpäiväjuhlien herkkupöydän keskipisteenä komeilisi kermakuorrutteisen unelman sijaan tummanpunertava kakku? Entä jos sen kuorrutteen väri tulisi raaoista lihansiivuista?
Tällainen innostus on levinnyt nyt Japanissa.
Japani on jo vuosia tunnettu Länsi-Euroopassakin susheistaan. Niiden raaka-aineissa korostuvat vitivalkoisen riisin ja merileväarkkien ohella raa'at tai graavatut kalat.
Nyt somessa leviää japanilaisten kotileipurien kuvia valmistamistaan raakalihakakuista toinen toistaan ylenpalttisimpine koristeruusukkeineen.
Tosiasiassa japanilaisetkaan eivät pistele juhlissa raakoja lihakimpaleita tai -siivuja sellaisenaan poskeensa. Yhtenä juhlien ohjelmanumerona nimittäin on näiden kakkulihojen grillaus.
Suomessa raakaruoka on noussut suureksi villitykseksi erityisesti suurissa kaupungeissa erilaisten smoothieiden ja esimerkiksi kookosöljyyn perustuvien raakaleivonnaisten myötä. Nähtäväksi jää, milloin hipstereiden seuraava innostuksen kohde on raaka liha.
Japanilaisten raakakakuista kertoi Euroopassa ensimmäisenä Global Meat News -verkkolehti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
